browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Förhistoriska kryssningar

Posted by on 9 januari, 2012

Kryssningar har blivit en favorit för oss och vi har provat  olika rederier, farvatten och kryssningskoncept. Här tänkte vi dela med oss av erfarenheterna.

I förhistorisk tid, dvs. tiden innan Carola, gjorde jag några kryssningar. Skall inte gå in djupare vad beträffar dem eftersom de fartygen kanppast finns längre.

1971 Kryssade jag med ett italiensk kryssningsfartyg, M/S Irpina. Fartyget var byggt 1929, långt innan dagens ”lådor” och flytande städer började byggas. Med dagens mått mätt v ar det nog en väldigt enkel och påver kryssning.

 

Kryssningen vill jag minnas gick Las Palmas, Banjul, Dakar, Agadir och tillbaka till Las Palmas.

Läser att det stolta fartyget slutade sina dagar föga glansfull, långt från ”La dolce vita”, på en scrapyard i La Spezia 1983.

1975 blev det kryssning igen och den här gången med M/S Rasa Sayang f.d. Bergensfjord. Bordade båten i Singapore, sedan gick båten till en hamn på Java, där jag kommer ihåg att man gjorde en tidig utflykt till en vulkankrater. Klev av på Bali. Kommer ihåg fartyget som klassiskt vackert, med mycket ädelträ och mässing.

Läser att 1980 började båten brinna och sjönk utanför den grekiska ön Kynosoura.

På 80- och 90-talet blev det en Karibienkryssning med RCCL och en 3-4 dagars kryssning med en båt som gick från Ft Lauderdale och runt i Bahamas. Inga märkvärdigheter och inget som gjorde bestående intryck.

2 Responses to Förhistoriska kryssningar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.