browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Restaurangtips Gran Canaria

Efter att ha bott på Gran Canaria i över 20 år, så tänkte jag att jag här kunde dela med mig av erfarenheter och ge tips till dig som kommer på besök.

Börjar med något som ligger de flesta av oss varmt om hjärtat, mat och restauranger. Här finns också en viss specialkunskap efter att själv varit krögare och ett mycket frekvent uteätande.

Mina Restaurangtips södra gran Canaria.

Spanskt.

Tyvärr är utbudet av riktigt bra spanska restauranger ganska litet nere i syd, men vissa är värda att nämnas:

El Cumbre, Avda. Tirajana, Playa Inglés. Trevlig restaurang som specialiserat sig på lamm. Ambitiös och fin vinlista.

Casa Vieja, i San Fernando på vägen upp mot Fataga. Enkel rustik restaurang, med viss stämnjng.

La Cabañaita Park, som ligger på vägen mot Palmitos Park, 5 – 10€ med taxi från Playa Ingles/San Agustin. Enkel, rustik restaurang som man nog kan kalla ”tyiskt Kanarisk”. Matsedeln består av grillade rätter och tapas. Man sitter utomhus i trevlig lantlig miljö. Deras hemsida;   http://www.lacabanitapark.com/

La Riojana, Shoppingcentrat i San Agustin. Restaurangen har nog funnits där sedan centrat byggdes. Lorenzo lagar och serverar goda vällagade spanska tapas. Oftast fullt när de andra restaurangerna stänger för kvällen, betyder att den är populär hos den spanska publiken. Rekommenderas starkt!

Restaurang Monte Rojo, Monte Rojo i San Agustin. Salvadore, som driver restaurangen är en förnämlig kanarisk kock och som älskar när gästerna frågar efter något extra, t.ex. saltinbakad färsk fisk.

Tango, Playa Inglés. För den som söker tapas, kan jag med gott samvete rekommendera ett besök hos Juan, som f.ö. talar perfekt svenska. Goda tapas och trevlig stämning.

La Toja, Avda. Tirajana Playa Inglés. Inte av senaste snitt om man säger så. Har nog sett likadant ut både vad gäller inredning och matsedel, de senaste 30 åren. Har ambitioner att vara ”finkrog”, med lite överdriven service enligt min uppfattning. God mat, halvdyrt.

Uppdatering efter besök 29 januari 2012 Igår var vi bjudna på middag på La Toja och det var ett tag sedan vi senast besökte restaurangen. Nej, det var inte bra! Inredning, matsedel och service var precis som vanligt, men maten håller inte alls den nivå som deras prislista vill göra gällande. Pepparsteken var seg, potatismosen till sjötungan var nog upplagd på tallriken redan dagen innan! Sjötungan var vad jag brukar kalla ”festvåningsmat”, dvs. preparerad tidigare och bara uppvärmd i salamandern. Nej, det var en besvikelse.

El Portalón, Hotel Sol Barbacán Avda. Tirajana Playa Inglés. Baskiskt kök, vilket betyder fina rena råvaror, enkelt tillagat. Gott och dyrt.

Balcon de San Agustin. Calle los Jazmines, 15, 35100 San Agustin. Det här var en mycket positiv överraskning, en mycket bra spansk restaurang, lite gömd längst upp i den norra änden av stranden i San Agustin. Mycket vackert läge.

Vi var en grupp på 5 personer som först beställde en ”picoteo”, dvs olika små tapas. Mycket gott och snyggt serverat. Sedan var vi 4 stycken som delade på en stor ”havsaborre”, inbakad i salt, serverade med kokt potatis, sallad och en gudomlig sås. Den femte i sällskapet beställde oxfilé och fick  en Chateaubriand serverad.  Enligt uppgift var den både mör och väldigt god.

Mycket bra mat, av bra kvalité, vällagad och snyggt presenterad. Servicen var elegant, utan bli larvig, mera personlig.

Priset vet jag faktiskt inte eftersom jag blev bjuden, men vad jag såg på matsedeln var det normala priser.

Besöket gjordes den 6 april 2013. Det var det första besöket för min del, men garanterat inte det sista!

Casa Martell, El Madronal, Santa Brigida, en liten bit syd om Las Palmas. Hade tänkt att bara nämna restauranger på södra sidan av Gran Canaria, men vill nämna Casa Martell, som anses av många, som en av öns absoluta bästa och genuina restauranger.

Ulf Elfving besökte krogen i januari 2014 och skrev det här i sin blogg: http://mittkok.expressen.se/author/ulf-elfving/

Skandinaviska Baren i San Agustin! Avslutar namnet med utropstecken, eftersom namnet Skandinaviska Baren  inte för tankarna till mat och i synnerhet inte till spansk mat. Men det har man och bra är den!

Provade själv i förra veckan och blev glatt överraskad, dels är det en bra och ambitiös tapasmeny, som både erbjuder de traditionella rätterna, men också några egna moderna varianter.

Rekommenderar ett besök och smaka en bit Spanien i en lite annorlunda miljö än den man kanske förväntar sig när det gäller spanska tapas.

På deras hemsida hittar du även menyn; http://skandinaviskabarengc.com/index.php/component/content/?view=featured

Mitt senaste besök var den 30 november 2013.

Franskt.

Anno Domino, shoppingcentrat i San Agustin. Vår egen favorit och den restaurang som vi oftast besöker. Restaurangen som funnits i över 20 år har en traditionell fransk matsedel, men med italienska inslag. Egna favoriter på matsedeln är t.ex. confiterad anka, fiskrätterna som alltid betyder färsk fisk på Anno Domino. Halvdyrt men prisvärt, 30 – 40 Euros per person för en bättre middag.

Uppdatering 13 januari 2014. Så här tyckte Ulf Elfving om Anno Domino efter en middag i janauri 2014; http://mittkok.expressen.se/suveran-semesterkrog/

Mini Domino, mitt emot Anno Domino, Jacques äger båda restaurangerna och maten kommer från samma kök. Spännande meny, portionerna är mindre liksom priserna. Prisvärt, 15 – 25 Euros per person.

Elegant och annorlunda

Restaurang Bamira, Playa Aguila. Ett par från österrike har skapat en annorlunda restaurang. Annorlunda både vad gäller inredning, meny och presentationer. Själv föll jag för ”skådebrödet” och har varit väldigt förtjust i restaurangen trots att jag alltid ansett den vara för dyr. Däremot tycker Carola att den bara är konstig och när jag med viss stolthet tog en av sveriges mest kända krögare till restaurangen, för att visa upp något alldeles extra och annorlunda. När jag sedan  fick höra vad han mumlade när vi gick ut… ”jävla skitrestaurang”, har jag börjat omvärdera krogen. Som sagt annorlunda, spännande, men väldigt dyrt.

Samsara Lounge – Restaurant. Meloneras. Mycket annorlunda, första intrycket är som att komma in i ett Buddhistiskt tempel. Praktfullt och samtidigt smakfullt, men jag undrar vad en Buddhist känner när han ser alla heliga buddhor som är bara utgör dekorativa detaljer i en restaurang.

Det visade sig att det inte bara var inredningen som var annorlunda, nej även maten och formen den serverades på.

Maten var spännande smakkombinationer. Vi åt fyra olika förrätter och fyra olika varmrätter. Laxcarpaccion var god och den confiterade ankan var den bästa jag någonsin har ätit. Allt vi provade var bra.

Portionerna var rikliga och serverades på stora tallrikar, vi rekommenderades att som i vårt fall när vi var 8 personer att beräkna en portion på två personer. Därför beställde vi fyra förrätter och fyra varmrätter och det räckte gott och väl.

Priserna var mycket rimliga, det blev c.a 40 Euros per person och då skall man ta i beaktande att det var drinkar före och ett ansenligt antal flaskor vin.

Rekommenderas! 22 mars 2013.

www.samsara-gc.com

Kött

Det finns massor av restauranger här som kallar sig ”Steakhouse”, ”Grill” , ”Asador”och liknande, men det är få som verkligen kan leva upp till att kalla sig specialister på kött.

Churrasco, Avda. Tirajana i Playa Inglés. Eftersom det här är vår sida tar jag mig friheten att utnämna Oscar och hans restaurang Churrasco till den bästa köttretaurangen på södra Gran Canaria. Oscar, som är Argentinare är verkligen ett proffs på kött, en skicklig ”köttvändare”. Menyn är lite annorlunda, den presenteras som en bricka fylld med olika köttbitar och det som finns som förrätter. Rekommenderar grillad provolone och en ordentlig köttbit. Ganska dyrt.

Adio Mare, shoppingcentrat i San Agustin.

    

Kanske inte en utpräglad köttrestaurang eftersom de har en mycket stor meny, men för den som saknar ”kött, sås och potatis” så rekommenderar jag Adio Mare och systerrestaurangen Espetada som ligger i Playa Inglés. Stora portioner med vällagad mat och rimliga priser.

Restaurang Espetada, Edificio Los Molinos Playa Inglés. Liten mysig restaurang, så liten och populär, så att det i princip alltid är fullbokat därför skall du ringa 928 776028 för att reservera bord.

Sätter in restaurangen under rubriken ”kött”, eftersom det enligt mig är bäst på just kött, men det finns även några fiskrätter på menyn. Våra favoriter är de olika osträtterna och tapastallriken som de har som förrätter och deras oxfilé Provencale som huvudrätt.

Det är inte bara maten som är bra, frun i huset som styr i matsalen är en stor personlighet och ser till att gästerna är nöjda.

Paco Grill, San Agustin. En gammal klassiker, som bytt ägare och blivit elegantare med åren. Lite opersonligt tycker jag att det blivit, men visst kan man kött.

Uppdatering 04 december 2013. Paco Grill har flyttat och finns nu i Playa Inglés

Restaurant/pizzeria Loopy´s. Den gamla klassikern som jag lägger under rubriken kött, eftersom jag tror man ser sig själva som specialister på just kött. Min personliga åsikt i frågan är annorlunda.

Kommer ihåg förr i tiden när det var långa köer utanför entrén, med gäster som ville komma in och äta. Men numera ser man inga köer….. Varför?

För mig har klockorna på Loopy´s stannat för en många år sedan. Menyn känns 70-tal och smakar 70-tal, sås och potatis.

Servicen är överdriven och mycket stressad, även om krogen är halvtom så stressar servitörerna runt borden.

Nej, den gamla klassikerna behöver en nytändning och någon som berättar att det nu är 2014, nya gäster och nya behov.

Fisk och skaldjur

Rias Bajas, ligger i fastigheten Playa del Sol i Playa Inglés och en ligger i köpcentrat Varadero i Meloneras. Mycket hög klass på mat och service. Färsk fisk och skaldjur influgna från Galicien. Priser på skaldjuren är per hg och skrämmer en del turister, men fråga och du får ett ungefärligt pris. Bra, men väldigt dyrt kan det bli.

Skrev följande som svar på en fråga, som kom i en kommentar den 20 januari 2014:

Restaurang Rias Bajas nere i Playa Inglés ligger på en kortsidan av “Svenskhotellet” Playa del Sol.

Det är ett bra val, alltid färsk fisk och färska skaldjur som flygs in flera gånger i veckan från Galicien. Tyvärr finns det inte så mycket lokal fisk på Gran Canaria och delikatesserna, de flygs in och därför blir den ganska dyr.

Föreslår att om ni är några stycken, att börja med, eller en hel måltid, att äta som spanjorerna själva gör. En “picoteo”. Dvs. olika små rätter, som serveras som tapas och som man delar på.

Prova något nytt och väldigt Galiciskt, tex.:
– Navajas, knivmussla tror jag det heter på svenska. Serveras kokta på vitt vin, vitlök, citron, salt och peppar.
 Pulpo a la gallega, bläckfisk som är tillagad på Galiciskt vis. Gott!
– Almejas a la marinera, Hjärtmusslor i vitt vin. Enkelt, men med mycket god smak.,
Fråga sedan hovmästaren vad han föreslår för just den dagen. Det brukar variera beroende på tillgång, årstid.

Det var några förslag som kan ätas som förrätt, eller en hel måltid. Vill ni äta annan varmrätt så är det fisk eller skaldjur som gäller på Rias Bajas. Här blir turisterna ofta lite oroliga, eftersom priserna presenteras i pris per hg, men fråga hovmästaren vad det kostar och han kan berätta vad hummer, eller om kanske är en marulk som man är sugen på.

Till maten dricker man med fördel en Albariño, ett passande vitt vin från Galicien.

Puerto Chico, San Agustin. Restaurangen som jag glömt namnet på ligger i huset Puerto Chico, nära San Agustins shoppingcenter. Galicisk restaurang, god fisk och skaldjur, men urusel service enligt min egen erfarenhet. Väldigt populär bland Kanarierna. Ganska dyrt.

La Tasca Gallega, San Fernando. Liten familjerestaurang, med färska skaldjur och god fisk. Bra och prisvärd, men enkel miljö.

I hamnen i Arguineguín finns det en enkel trevlig fiskrestaurnag som ägs och drivs av fiskarnas eget kooperativ. Färsk fisk, stämning och lokal atmosfär. Billigt.

Här kommer tips från JanE, kompis från http://www.kanarieoarna.nu/kanarieforum/

”Utanför Arguineguín ligger en cementfabrik nere vid havet. Man kör fram till cementfabriken (gamla vägen från Maspalomas mot Arguineguín och Puerto Rico) och parkerar. Restaurangen ligger precis utanför muren till fabriken. Den ser verkligen skabbig ut men har den mest fantastiska fisktallrik du kan tänka dig. Innan du tar in fisken ska du prova deras tapas och deras fantastiska sallad. Se till att vara hungrig när du går dit för det serveras rikligt med mat. Inte jättebilligt men inte heller dyrt”.

Italienskt

Il  Duomo di Milano, i bottenvåningen på Hotel Veril Playa, mitt mellan San Agustin och Playa Inglés. Elegant lokal, bra service och det italienska köket serveras på ett sätt som aldrig gjort oss besvikna. Halvdyrt och väldigt bra!

Piccoli Italia, i San Agustins Shoppingcenter.

   

Vi har undvikit den här restaurangen i ett par år, eftersom vi vid flera tillfällen blev grymt besvikna på maten som serverades. Nu fick Piccola Italia en ny chans för några kvällar sedan och det var länge sedan vi år så gott! Ser att man fått en ny publik som mest består av lokala Kanarier och det är en form av garanti på att det är bra. Piccola Italia, hade väl som så många andra krogar här problem med att få tag i proffs i köket som när vi blev så besvikna, ett faktum som ägaren bekräftade för oss. Nu hade man i alla fall duktigt folk i köket och det kan vi intyga. Halvdyrt om man jämför med restauranggrannarna som säljer sina billiga menyer, men det är också en helt annan nivå på matkvaliteten.

Uppdatring efter besök den 5 februari 2012. Vilken överraskning! Troligen en av de mest välsmakande middagar jag någonsin ätit på Gran Canaria!

Förrätterna bestod av carpaccio på kött som var väldigt bra, men carpaccon på svärdfisk var himmelsk! Svärfiskcarpaccion serverades med fikon och rödbetssorbet!

När huvudrätterna utanför menyn presenterades föll två av oss för lammracks, som presenterades på ett spännande sätt.  När vi fick in den vackert presenterade tallriken, så var smaken precis så spännande som vi hoppades. Topp, 10 poäng!

Den tredje i sällskapet tog in en pasta med tryffel och svamp, ögonen lyste på henne och tallriken blev helt tom. Såg mycket spännande ut och enligt ”ätaren” så smakade rätten ljuvligt.

Mexikanskt

Chilli, som ligger i bottenvåningen på Hotel KOKA i Playa Inglés. Bästa Tex-Mex restaurangen, trevlig miljö och trevlig, effektiv personal. Prisvärt.

Asiatiskt

Asiatisk buffe, Shoppingcentrat Las Terrazas. Den bästa asiatiska buffén jag någonsin sett och provat. Billigt, tror det kostar mellan 8 och 11 Euros, beroende på vilken tid och dag du äter. Rekommenderas starkt!

Chino House, som ligger vägg i vägg med Restaurang Adion Mare i Shoppingcentrat i San Agustin. Traditionell kinesrestaurang vad beträffar meny, inredning och smak. Trevlig personal, smakar alltid bra och är i högsta grad prisvärt. Knaperstekt anka är en av våra egna favoriter.

Kinarestaurangen bredvid San Agustin Beach Club. Väldigt populär bland Kanarierna och anses av många som den bästa kineskrogen på ön. Lite elegantare än vi är vana att se kinarestauranger och priserna lite dyrare än normalt. Bra krog!

Svenskt

Anita och Pepe´s bodega, San Agustins shoppingcenter.

   

Det strävsamma paret har funnits där i över 20 år. Traditionell meny, lite 70-tal över menyn. Vilket f.ö. stämmer på de flesta restaurangenra i San Agsutin´s centrum. Möjligt att det speglar gästerna som till stor majoritet är äldre och de kanske inte vill ha allt för moderna anrättningar. Prisvärt.

J&B´s. San Agustins shoppingcenter.  John och Brian har nu funnits i centrat ett antal år och deras ambitioner är det inga fel på. Försöker sig på ett något modernare kök än andra restauranger i centrat. Men jag vet inte, vi var inte alls nöjda senast vi var där. Undrar om man har problem med köket? Vi tyckte i alla fall inte att maten motsvarade det pris som man tar. Alltså skulle jag säga att det är ganska dyrt för vad vi fick.

Uppdatering efter besök 16 mars 2012. Nu var det annorlunda och mycket bättre mat som kom ut från köket. Åt en Toast Skagen och Coeur de filet Provencale och på det fanns absolut inget att klaga på.

Uppdatering 2013. J&B´s är numera stängt och vi väntar på att en ny restaurang, Kon Tiki, skall öppna i lokalerna. Vet inte riktigt vad det är för problem men vi har väntat hela säsongen på att det skall öppna och nu skriver vi mars 2013 och det är fortsatt stängt. Synd.

Uppdatering 4 december 2013. Kon Tiki har nu öppnat, men som pianobar! Fin inredning, tveksam till pianisten och väldigt många platser lediga, om man säger så. Tydligen har planerna på en fiskrestaurang lagts på hyllan. Synd tycker jag.

Tre Hjärtan,San Agustins shoppingcenter. En populär klassiker. Det är som att åka tidmaskin tillbaka till 1975. Menyn innehåller alla de där rätterna som var populära 1975. Stora portioner med sås och potatis. Även restaurangens inredning för tankarna tillbaka till 70-talet, lite av Öviks sStadshotell 1976. Äldre publik som trivs och känner sig hemma med både maten och miljön. Ganska dyrt.

Restaurante Magasinet, Calle Barcelona 1, Bungalows Santa Barbara i Playa Inglés. Av en ren tillfällighet så kom jag förbi den här lite undangömda restaurangen för ett tag sedan. Fräscht, modernare meny och snygga moderna uppläggningar. Nu såg jag bara dagens lunch och förutsätter att det blir ännu elegantare på kvällen. Håller tummarna för att det skall gå bra trots det lite undangömda läget.

Uppdatering december 2013. Åkte förbi med bilen och det verkade stängt! Tillfälligt eller för alltid vet jag inte.

Restaurang Elisabeth´s, ligger under Hotel Beach Club i San Agustin.

   

Restaurangen hette tidigare Restaurang Lucullus och drevs av ett svenskt par i många år. Nu har restaurangen övertagits av Elisabeth och vi har tyvärr inte haft tillfälle att besöka restaurangen själva, men ”Kjelle”, som lämnat en kommentar här skriver;

”……………………men du har missat den bästa av alla i området. Du måste bara besöka Elisabeth,s restaurang på baksidan av Beach Club Hotel San Agustin, ägs av en jättetrevlig svensk kvinna. Ett litet ställe som serverar underbara rätter och har mycket bra viner till dessa gastronomiska höjdare.
Vi provade såväl kött som fiskrätter och allt var fantastiskt,vällagat med underbara såser. Oxfilen är på riktigt här vilket inte stämmer på så många ställen här nere.
Ni måste gå dit och njuta en kväll och skriv gärna vad ni tyckte sedan.
OBS! Hon har stängt på onsdagar.”

Efter att ha läst den beskrivningen ser vi verkligen fram emot att få besöka den restaurangen och jag kommer sedan att skriva här hur vi upplevde det. Spännande!

Uppdatering efter besök den 18 februari 2014. Ja, nu har Elisabeth fått ett besök och vi var nöjda, men de gastronomiska höjderna som Kjelle beskriver upplevde vi aldrig.

Som förrätt tog vi Terrine Foi gras med tryffel. Gott men som man inte heller kan misslyckas med. Den andra rätten var en Carpaccio på rödbetor och tryffelgrädde, ovanligt, men lite lamt, inte mycket smak tyckte vi.

Huvudrätterna blev oxfilé med pepparsås och rösti, perfekt stekt och gott. Det andra alternativet var lax med hummersås. Gott, men mina smaklökar sa mera dijonsenap än hummer i såsen. Såsen var god men väldigt smakrik för att ackompanjera en fisk. En smakfråga helt enkelt.

Elisabeth berättade att vissa kvällar har man en kock med erfarenhet från en ”Guide Michelinrestaurang” och det är kanske det som avgjorde att Kjelles och mina erfarenheter är olika. Själv saknade jag helt enkelt den där gastronomiska knorren.

Till plussidan skall läggas den mycket personliga, varma och trevliga servicen som vi möttes av.

Vi kommer snart tillbaka!

La Tasca Swecan, Trevligt med något nytt! Längst upp på shoppingcentrat i San Agustin finns nu en trevlig sportbar och en liten intim restaurang, med några få bord. I sportbaren visar man t.ex. svensk hockey och andra sportarrangemang som är av intresse för oss svenskar. Snyggt!

I restaurangen huserar gamla bekanta, John och Brian från J&B´s som flyttat upp en våning.  Liten enkel meny, med klassiska rätter. Tre förrätter, åtta kötträtter och två fiskrätter finns det att välja mellan. Klart prisvärt och servicen är mycket personlig och bra.

Första besöket gjordes den 15 februari 2014.

Uppdatering efter besök 16 juni 2014.

Det är lågsäsong nere på Gran Canaria, men värdparet håller sin sportbar/restaurang öppet och jag fick en känsla av att det blivit de fast boende skandinavernas ”vattenhål” i sommar. Rätt mycket gäster med tanke på datumet och gästerna verkade känna varandra. Att man visar svensk TV och just nu fotbolls-VM på SVT och 4´an hjälper nog populariteten bland skandinaverna. Trevlig, inbjudande stämning.

Menyn är liten, men erbjöds fisk-/skaldjursspett, pressad potatis med tillbehör utanför menyn. Mycket gott, mitt sällskap tog en skagenröra och döma av hans kommentarer så var hans rätt lika bra som min. Helt enkelt goda smaker och attraktivt och snyggt serverat.

Café de Paris, finns på ett par ställen i Playa Inglés, ett vid IFA Faro och ett i Meloneras. Nämner det här eftersom det är den svenska Familjen Larsson, som nu är inne på den andra genrationen, som driver cafeérna sedan säkert 30-40 år tillbaka. Eget bageri och mycket goda bakverk, men riktig grädde!

Budget

Asiatiska buffeér. Hittar man runt om på ön, med priser typ 6.95 Euros. Har ätit det någon gång och man får väl anse det ok när man tar hänsyn till det pris man betalar. Men inget jag rekommenderar.

”Meny restauranger”.

Är ett fenomen som jag har en känsla är rätt mycket koncentrerat till Shoppingcentrat i San Agustin. Restaurangerna verkar främst slåss med priset som argument och det är verkligen billigt! Priser från 7.95€ och då får man tre rätters middag, vin och kaffe! Uttrycket, ”man får vad man betalar för”, passar verkligen in här. Maten är ”festvåningsmat”, dvs. den är gjord tidgare under dagen och värms i ugn eller micras innan servering. Självklart är det inte sjötunga i ”Sjötunga Walevska”, eller oxfile i ”Oxfilé på planka”. Men visst är det  billigt, osannolikt billigt egentligen.

För att nämna några i San Agustins centrum. Tony´s Grill störst och populärast verkar det om man ser på antalet gäster på kvällarna. Kanske för att man är generös med spriten, en snaps och Irish Coffe ingår här, sådant imponerar på oss svenskar. Andra restauranger med menyer är Restaurang Mälaren, som liknar Tonys. Restaurang San Agustin, drivs av en polack och här har man också menyer, men jag rekommenderar deras revbensspjäll. Sedan har vi ju Vietnamesen, som står ute i gången och försöker locka gäster. Där har jag ätit en gång, beställde pepparstek och fick en konstig variant av den rätten, kanske var det en Vietnamesisk Pepparstek? Har i alla fall aldrig varit tillbaka.

Uppdatering efter besök på Tony´s Grill den 30 mars 2013.

Åt en av deras menyer, Toast Skagen som förrätt, liten och väldigt god. Till varmrätt valde jag pepparstek och det var en otroligt mör och god oxfile som jag fick serverad. Mycket hög kvalité på det köttet. Sedan ingick det även en dessert, men som jag  inte orkade äta.

Allt detta för 10.95 Euros! Förstår varför Tomy har så fullt varje kväll, men för mig ett mysterium hur man kan hålla en så hög kvalité till det låga priset.

 

Mina restaurangtips Las Palmas.

Har bott och arbetat i Las Palmas i 10 år, men flyttade till San Agustin för ett antal år sedan. Därför är kanske inte kunskaper och erfarenheter helt dagsaktuella.

Spanskt

 

Kött

El Novillo Precoz. En familj från Uruguay, som slog ner sina bopålar i Las Palmas redan på 60-talet och har sedan dess drivit sin mycket populära köttkrog på Calle Portugal no. 9.

Utser dem till Las Palmas absolut bästa köttvändare och det är de kända för och därför måste man reservera bord i deras lilla restaurang för att vara säker på att få avnjuta middagen hos dem. Telefon; 928-221 659, 928-265 402

Mycket speciell lokal, där grillen fått den centrala platsen mitt i restaurangen.

 

Fisk/skaldjur

Casa Galicia,

Rias Bajas,

Italienskt

Restaurang Toscana.

Söker du en måltid utöver det vanliga så rekommenderar jag ett besök hos Franco och hans fru.

Franco som f.ö. talar utmärkt svenska, vill jag utnämna som en av de bästa köksmästarna på ön.

Menyerna är alltid dagsaktuella och bygger på de bästa råvarorna som man för dagen finner på marknaden.

Sätt dig ner, låt Franco komponera din middag och jag lovar du blir nöjd!

Internationell

El Cerdo Que Rie/Den skrattande grisen. En klassiker som funnits i samma lokaler, på Las Canteras, sedan sent 60-tal. Ja det är inte bara lokalen som är den samma, även menyn tror jag i stort sett är den samma sedan 60-talet.

Hartvig, den proffsiga ägaren, har säkert tagit fasta på ordspråket, ”ändra aldrig ett vinnande team”. Restaurangen är nämligen mycket populär.

Maten är 60-70-talstyp, sås och potatis. Många rätter är flamberade och skulle tro att det serveras ett stort antal av den klassiska flamberade oxfilén varje kväll. Min egen favorit på ”Grisen” är Piccata Milanese som serveras med en härlig ratatouille, en annan är deras mycket goda Stroganoff.

Servicen är snabb, korrekt och mycket vänlig. Priserna är förvånansvärt låga.

Rekommenderas.

 

El Gallo Feliz

 

 

 

 

 

 


90 Responses to Restaurangtips Gran Canaria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.