browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Restaurangtips Gran Canaria

Efter att ha bott på Gran Canaria i över 20 år, så tänkte jag att jag här kunde dela med mig av erfarenheter och ge tips till dig som kommer på besök.

Börjar med något som ligger de flesta av oss varmt om hjärtat, mat och restauranger. Här finns också en viss specialkunskap efter att själv varit krögare och ett mycket frekvent uteätande.

Mina Restaurangtips södra gran Canaria.

Spanskt.

Tyvärr är utbudet av riktigt bra spanska restauranger ganska litet nere i syd, men vissa är värda att nämnas:

El Cumbre, Avda. Tirajana, Playa Inglés. Trevlig restaurang som specialiserat sig på lamm. Ambitiös och fin vinlista.

Casa Vieja, i San Fernando på vägen upp mot Fataga. Enkel rustik restaurang, med viss stämnjng.

La Cabañaita Park, som ligger på vägen mot Palmitos Park, 5 – 10€ med taxi från Playa Ingles/San Agustin. Enkel, rustik restaurang som man nog kan kalla ”tyiskt Kanarisk”. Matsedeln består av grillade rätter och tapas. Man sitter utomhus i trevlig lantlig miljö. Deras hemsida;   http://www.lacabanitapark.com/

La Riojana, Shoppingcentrat i San Agustin. Restaurangen har nog funnits där sedan centrat byggdes. Lorenzo lagar och serverar goda vällagade spanska tapas. Oftast fullt när de andra restaurangerna stänger för kvällen, betyder att den är populär hos den spanska publiken. Rekommenderas starkt!

Restaurang Monte Rojo, Monte Rojo i San Agustin. Salvadore, som driver restaurangen är en förnämlig kanarisk kock och som älskar när gästerna frågar efter något extra, t.ex. saltinbakad färsk fisk.

Tango, Playa Inglés. För den som söker tapas, kan jag med gott samvete rekommendera ett besök hos Juan, som f.ö. talar perfekt svenska. Goda tapas och trevlig stämning.

La Toja, Avda. Tirajana Playa Inglés. Inte av senaste snitt om man säger så. Har nog sett likadant ut både vad gäller inredning och matsedel, de senaste 30 åren. Har ambitioner att vara ”finkrog”, med lite överdriven service enligt min uppfattning. God mat, halvdyrt.

Uppdatering efter besök 29 januari 2012 Igår var vi bjudna på middag på La Toja och det var ett tag sedan vi senast besökte restaurangen. Nej, det var inte bra! Inredning, matsedel och service var precis som vanligt, men maten håller inte alls den nivå som deras prislista vill göra gällande. Pepparsteken var seg, potatismosen till sjötungan var nog upplagd på tallriken redan dagen innan! Sjötungan var vad jag brukar kalla ”festvåningsmat”, dvs. preparerad tidigare och bara uppvärmd i salamandern. Nej, det var en besvikelse.

El Portalón, Hotel Sol Barbacán Avda. Tirajana Playa Inglés. Baskiskt kök, vilket betyder fina rena råvaror, enkelt tillagat. Gott och dyrt.

Balcon de San Agustin. Calle los Jazmines, 15, 35100 San Agustin. Det här var en mycket positiv överraskning, en mycket bra spansk restaurang, lite gömd längst upp i den norra änden av stranden i San Agustin. Mycket vackert läge.

Vi var en grupp på 5 personer som först beställde en ”picoteo”, dvs olika små tapas. Mycket gott och snyggt serverat. Sedan var vi 4 stycken som delade på en stor ”havsaborre”, inbakad i salt, serverade med kokt potatis, sallad och en gudomlig sås. Den femte i sällskapet beställde oxfilé och fick  en Chateaubriand serverad.  Enligt uppgift var den både mör och väldigt god.

Mycket bra mat, av bra kvalité, vällagad och snyggt presenterad. Servicen var elegant, utan bli larvig, mera personlig.

Priset vet jag faktiskt inte eftersom jag blev bjuden, men vad jag såg på matsedeln var det normala priser.

Besöket gjordes den 6 april 2013. Det var det första besöket för min del, men garanterat inte det sista!

Casa Martell, El Madronal, Santa Brigida, en liten bit syd om Las Palmas. Hade tänkt att bara nämna restauranger på södra sidan av Gran Canaria, men vill nämna Casa Martell, som anses av många, som en av öns absoluta bästa och genuina restauranger.

Ulf Elfving besökte krogen i januari 2014 och skrev det här i sin blogg: http://mittkok.expressen.se/author/ulf-elfving/

Skandinaviska Baren i San Agustin! Avslutar namnet med utropstecken, eftersom namnet Skandinaviska Baren  inte för tankarna till mat och i synnerhet inte till spansk mat. Men det har man och bra är den!

Provade själv i förra veckan och blev glatt överraskad, dels är det en bra och ambitiös tapasmeny, som både erbjuder de traditionella rätterna, men också några egna moderna varianter.

Rekommenderar ett besök och smaka en bit Spanien i en lite annorlunda miljö än den man kanske förväntar sig när det gäller spanska tapas.

På deras hemsida hittar du även menyn; http://skandinaviskabarengc.com/index.php/component/content/?view=featured

Mitt senaste besök var den 30 november 2013.

Franskt.

Anno Domino, shoppingcentrat i San Agustin. Vår egen favorit och den restaurang som vi oftast besöker. Restaurangen som funnits i över 20 år har en traditionell fransk matsedel, men med italienska inslag. Egna favoriter på matsedeln är t.ex. confiterad anka, fiskrätterna som alltid betyder färsk fisk på Anno Domino. Halvdyrt men prisvärt, 30 – 40 Euros per person för en bättre middag.

Uppdatering 13 januari 2014. Så här tyckte Ulf Elfving om Anno Domino efter en middag i janauri 2014; http://mittkok.expressen.se/suveran-semesterkrog/

Mini Domino, mitt emot Anno Domino, Jacques äger båda restaurangerna och maten kommer från samma kök. Spännande meny, portionerna är mindre liksom priserna. Prisvärt, 15 – 25 Euros per person.

Elegant och annorlunda

Restaurang Bamira, Playa Aguila. Ett par från österrike har skapat en annorlunda restaurang. Annorlunda både vad gäller inredning, meny och presentationer. Själv föll jag för ”skådebrödet” och har varit väldigt förtjust i restaurangen trots att jag alltid ansett den vara för dyr. Däremot tycker Carola att den bara är konstig och när jag med viss stolthet tog en av sveriges mest kända krögare till restaurangen, för att visa upp något alldeles extra och annorlunda. När jag sedan  fick höra vad han mumlade när vi gick ut… ”jävla skitrestaurang”, har jag börjat omvärdera krogen. Som sagt annorlunda, spännande, men väldigt dyrt.

Samsara Lounge – Restaurant. Meloneras. Mycket annorlunda, första intrycket är som att komma in i ett Buddhistiskt tempel. Praktfullt och samtidigt smakfullt, men jag undrar vad en Buddhist känner när han ser alla heliga buddhor som är bara utgör dekorativa detaljer i en restaurang.

Det visade sig att det inte bara var inredningen som var annorlunda, nej även maten och formen den serverades på.

Maten var spännande smakkombinationer. Vi åt fyra olika förrätter och fyra olika varmrätter. Laxcarpaccion var god och den confiterade ankan var den bästa jag någonsin har ätit. Allt vi provade var bra.

Portionerna var rikliga och serverades på stora tallrikar, vi rekommenderades att som i vårt fall när vi var 8 personer att beräkna en portion på två personer. Därför beställde vi fyra förrätter och fyra varmrätter och det räckte gott och väl.

Priserna var mycket rimliga, det blev c.a 40 Euros per person och då skall man ta i beaktande att det var drinkar före och ett ansenligt antal flaskor vin.

Rekommenderas! 22 mars 2013.

www.samsara-gc.com

Kött

Det finns massor av restauranger här som kallar sig ”Steakhouse”, ”Grill” , ”Asador”och liknande, men det är få som verkligen kan leva upp till att kalla sig specialister på kött.

Churrasco, Avda. Tirajana i Playa Inglés. Eftersom det här är vår sida tar jag mig friheten att utnämna Oscar och hans restaurang Churrasco till den bästa köttretaurangen på södra Gran Canaria. Oscar, som är Argentinare är verkligen ett proffs på kött, en skicklig ”köttvändare”. Menyn är lite annorlunda, den presenteras som en bricka fylld med olika köttbitar och det som finns som förrätter. Rekommenderar grillad provolone och en ordentlig köttbit. Ganska dyrt.

Adio Mare, shoppingcentrat i San Agustin.

    

Kanske inte en utpräglad köttrestaurang eftersom de har en mycket stor meny, men för den som saknar ”kött, sås och potatis” så rekommenderar jag Adio Mare och systerrestaurangen Espetada som ligger i Playa Inglés. Stora portioner med vällagad mat och rimliga priser.

Restaurang Espetada, Edificio Los Molinos Playa Inglés. Liten mysig restaurang, så liten och populär, så att det i princip alltid är fullbokat därför skall du ringa 928 776028 för att reservera bord.

Sätter in restaurangen under rubriken ”kött”, eftersom det enligt mig är bäst på just kött, men det finns även några fiskrätter på menyn. Våra favoriter är de olika osträtterna och tapastallriken som de har som förrätter och deras oxfilé Provencale som huvudrätt.

Det är inte bara maten som är bra, frun i huset som styr i matsalen är en stor personlighet och ser till att gästerna är nöjda.

Paco Grill, San Agustin. En gammal klassiker, som bytt ägare och blivit elegantare med åren. Lite opersonligt tycker jag att det blivit, men visst kan man kött.

Uppdatering 04 december 2013. Paco Grill har flyttat och finns nu i Playa Inglés

Restaurant/pizzeria Loopy´s. Den gamla klassikern som jag lägger under rubriken kött, eftersom jag tror man ser sig själva som specialister på just kött. Min personliga åsikt i frågan är annorlunda.

Kommer ihåg förr i tiden när det var långa köer utanför entrén, med gäster som ville komma in och äta. Men numera ser man inga köer….. Varför?

För mig har klockorna på Loopy´s stannat för en många år sedan. Menyn känns 70-tal och smakar 70-tal, sås och potatis.

Servicen är överdriven och mycket stressad, även om krogen är halvtom så stressar servitörerna runt borden.

Nej, den gamla klassikerna behöver en nytändning och någon som berättar att det nu är 2014, nya gäster och nya behov.

Fisk och skaldjur

Rias Bajas, ligger i fastigheten Playa del Sol i Playa Inglés och en ligger i köpcentrat Varadero i Meloneras. Mycket hög klass på mat och service. Färsk fisk och skaldjur influgna från Galicien. Priser på skaldjuren är per hg och skrämmer en del turister, men fråga och du får ett ungefärligt pris. Bra, men väldigt dyrt kan det bli.

Skrev följande som svar på en fråga, som kom i en kommentar den 20 januari 2014:

Restaurang Rias Bajas nere i Playa Inglés ligger på en kortsidan av “Svenskhotellet” Playa del Sol.

Det är ett bra val, alltid färsk fisk och färska skaldjur som flygs in flera gånger i veckan från Galicien. Tyvärr finns det inte så mycket lokal fisk på Gran Canaria och delikatesserna, de flygs in och därför blir den ganska dyr.

Föreslår att om ni är några stycken, att börja med, eller en hel måltid, att äta som spanjorerna själva gör. En “picoteo”. Dvs. olika små rätter, som serveras som tapas och som man delar på.

Prova något nytt och väldigt Galiciskt, tex.:
– Navajas, knivmussla tror jag det heter på svenska. Serveras kokta på vitt vin, vitlök, citron, salt och peppar.
 Pulpo a la gallega, bläckfisk som är tillagad på Galiciskt vis. Gott!
– Almejas a la marinera, Hjärtmusslor i vitt vin. Enkelt, men med mycket god smak.,
Fråga sedan hovmästaren vad han föreslår för just den dagen. Det brukar variera beroende på tillgång, årstid.

Det var några förslag som kan ätas som förrätt, eller en hel måltid. Vill ni äta annan varmrätt så är det fisk eller skaldjur som gäller på Rias Bajas. Här blir turisterna ofta lite oroliga, eftersom priserna presenteras i pris per hg, men fråga hovmästaren vad det kostar och han kan berätta vad hummer, eller om kanske är en marulk som man är sugen på.

Till maten dricker man med fördel en Albariño, ett passande vitt vin från Galicien.

Puerto Chico, San Agustin. Restaurangen som jag glömt namnet på ligger i huset Puerto Chico, nära San Agustins shoppingcenter. Galicisk restaurang, god fisk och skaldjur, men urusel service enligt min egen erfarenhet. Väldigt populär bland Kanarierna. Ganska dyrt.

La Tasca Gallega, San Fernando. Liten familjerestaurang, med färska skaldjur och god fisk. Bra och prisvärd, men enkel miljö.

I hamnen i Arguineguín finns det en enkel trevlig fiskrestaurnag som ägs och drivs av fiskarnas eget kooperativ. Färsk fisk, stämning och lokal atmosfär. Billigt.

Här kommer tips från JanE, kompis från http://www.kanarieoarna.nu/kanarieforum/

”Utanför Arguineguín ligger en cementfabrik nere vid havet. Man kör fram till cementfabriken (gamla vägen från Maspalomas mot Arguineguín och Puerto Rico) och parkerar. Restaurangen ligger precis utanför muren till fabriken. Den ser verkligen skabbig ut men har den mest fantastiska fisktallrik du kan tänka dig. Innan du tar in fisken ska du prova deras tapas och deras fantastiska sallad. Se till att vara hungrig när du går dit för det serveras rikligt med mat. Inte jättebilligt men inte heller dyrt”.

Italienskt

Il  Duomo di Milano, i bottenvåningen på Hotel Veril Playa, mitt mellan San Agustin och Playa Inglés. Elegant lokal, bra service och det italienska köket serveras på ett sätt som aldrig gjort oss besvikna. Halvdyrt och väldigt bra!

Piccoli Italia, i San Agustins Shoppingcenter.

   

Vi har undvikit den här restaurangen i ett par år, eftersom vi vid flera tillfällen blev grymt besvikna på maten som serverades. Nu fick Piccola Italia en ny chans för några kvällar sedan och det var länge sedan vi år så gott! Ser att man fått en ny publik som mest består av lokala Kanarier och det är en form av garanti på att det är bra. Piccola Italia, hade väl som så många andra krogar här problem med att få tag i proffs i köket som när vi blev så besvikna, ett faktum som ägaren bekräftade för oss. Nu hade man i alla fall duktigt folk i köket och det kan vi intyga. Halvdyrt om man jämför med restauranggrannarna som säljer sina billiga menyer, men det är också en helt annan nivå på matkvaliteten.

Uppdatring efter besök den 5 februari 2012. Vilken överraskning! Troligen en av de mest välsmakande middagar jag någonsin ätit på Gran Canaria!

Förrätterna bestod av carpaccio på kött som var väldigt bra, men carpaccon på svärdfisk var himmelsk! Svärfiskcarpaccion serverades med fikon och rödbetssorbet!

När huvudrätterna utanför menyn presenterades föll två av oss för lammracks, som presenterades på ett spännande sätt.  När vi fick in den vackert presenterade tallriken, så var smaken precis så spännande som vi hoppades. Topp, 10 poäng!

Den tredje i sällskapet tog in en pasta med tryffel och svamp, ögonen lyste på henne och tallriken blev helt tom. Såg mycket spännande ut och enligt ”ätaren” så smakade rätten ljuvligt.

Mexikanskt

Chilli, som ligger i bottenvåningen på Hotel KOKA i Playa Inglés. Bästa Tex-Mex restaurangen, trevlig miljö och trevlig, effektiv personal. Prisvärt.

Asiatiskt

Asiatisk buffe, Shoppingcentrat Las Terrazas. Den bästa asiatiska buffén jag någonsin sett och provat. Billigt, tror det kostar mellan 8 och 11 Euros, beroende på vilken tid och dag du äter. Rekommenderas starkt!

Chino House, som ligger vägg i vägg med Restaurang Adion Mare i Shoppingcentrat i San Agustin. Traditionell kinesrestaurang vad beträffar meny, inredning och smak. Trevlig personal, smakar alltid bra och är i högsta grad prisvärt. Knaperstekt anka är en av våra egna favoriter.

Kinarestaurangen bredvid San Agustin Beach Club. Väldigt populär bland Kanarierna och anses av många som den bästa kineskrogen på ön. Lite elegantare än vi är vana att se kinarestauranger och priserna lite dyrare än normalt. Bra krog!

Svenskt

Anita och Pepe´s bodega, San Agustins shoppingcenter.

   

Det strävsamma paret har funnits där i över 20 år. Traditionell meny, lite 70-tal över menyn. Vilket f.ö. stämmer på de flesta restaurangenra i San Agsutin´s centrum. Möjligt att det speglar gästerna som till stor majoritet är äldre och de kanske inte vill ha allt för moderna anrättningar. Prisvärt.

J&B´s. San Agustins shoppingcenter.  John och Brian har nu funnits i centrat ett antal år och deras ambitioner är det inga fel på. Försöker sig på ett något modernare kök än andra restauranger i centrat. Men jag vet inte, vi var inte alls nöjda senast vi var där. Undrar om man har problem med köket? Vi tyckte i alla fall inte att maten motsvarade det pris som man tar. Alltså skulle jag säga att det är ganska dyrt för vad vi fick.

Uppdatering efter besök 16 mars 2012. Nu var det annorlunda och mycket bättre mat som kom ut från köket. Åt en Toast Skagen och Coeur de filet Provencale och på det fanns absolut inget att klaga på.

Uppdatering 2013. J&B´s är numera stängt och vi väntar på att en ny restaurang, Kon Tiki, skall öppna i lokalerna. Vet inte riktigt vad det är för problem men vi har väntat hela säsongen på att det skall öppna och nu skriver vi mars 2013 och det är fortsatt stängt. Synd.

Uppdatering 4 december 2013. Kon Tiki har nu öppnat, men som pianobar! Fin inredning, tveksam till pianisten och väldigt många platser lediga, om man säger så. Tydligen har planerna på en fiskrestaurang lagts på hyllan. Synd tycker jag.

Tre Hjärtan,San Agustins shoppingcenter. En populär klassiker. Det är som att åka tidmaskin tillbaka till 1975. Menyn innehåller alla de där rätterna som var populära 1975. Stora portioner med sås och potatis. Även restaurangens inredning för tankarna tillbaka till 70-talet, lite av Öviks sStadshotell 1976. Äldre publik som trivs och känner sig hemma med både maten och miljön. Ganska dyrt.

Restaurante Magasinet, Calle Barcelona 1, Bungalows Santa Barbara i Playa Inglés. Av en ren tillfällighet så kom jag förbi den här lite undangömda restaurangen för ett tag sedan. Fräscht, modernare meny och snygga moderna uppläggningar. Nu såg jag bara dagens lunch och förutsätter att det blir ännu elegantare på kvällen. Håller tummarna för att det skall gå bra trots det lite undangömda läget.

Uppdatering december 2013. Åkte förbi med bilen och det verkade stängt! Tillfälligt eller för alltid vet jag inte.

Restaurang Elisabeth´s, ligger under Hotel Beach Club i San Agustin.

   

Restaurangen hette tidigare Restaurang Lucullus och drevs av ett svenskt par i många år. Nu har restaurangen övertagits av Elisabeth och vi har tyvärr inte haft tillfälle att besöka restaurangen själva, men ”Kjelle”, som lämnat en kommentar här skriver;

”……………………men du har missat den bästa av alla i området. Du måste bara besöka Elisabeth,s restaurang på baksidan av Beach Club Hotel San Agustin, ägs av en jättetrevlig svensk kvinna. Ett litet ställe som serverar underbara rätter och har mycket bra viner till dessa gastronomiska höjdare.
Vi provade såväl kött som fiskrätter och allt var fantastiskt,vällagat med underbara såser. Oxfilen är på riktigt här vilket inte stämmer på så många ställen här nere.
Ni måste gå dit och njuta en kväll och skriv gärna vad ni tyckte sedan.
OBS! Hon har stängt på onsdagar.”

Efter att ha läst den beskrivningen ser vi verkligen fram emot att få besöka den restaurangen och jag kommer sedan att skriva här hur vi upplevde det. Spännande!

Uppdatering efter besök den 18 februari 2014. Ja, nu har Elisabeth fått ett besök och vi var nöjda, men de gastronomiska höjderna som Kjelle beskriver upplevde vi aldrig.

Som förrätt tog vi Terrine Foi gras med tryffel. Gott men som man inte heller kan misslyckas med. Den andra rätten var en Carpaccio på rödbetor och tryffelgrädde, ovanligt, men lite lamt, inte mycket smak tyckte vi.

Huvudrätterna blev oxfilé med pepparsås och rösti, perfekt stekt och gott. Det andra alternativet var lax med hummersås. Gott, men mina smaklökar sa mera dijonsenap än hummer i såsen. Såsen var god men väldigt smakrik för att ackompanjera en fisk. En smakfråga helt enkelt.

Elisabeth berättade att vissa kvällar har man en kock med erfarenhet från en ”Guide Michelinrestaurang” och det är kanske det som avgjorde att Kjelles och mina erfarenheter är olika. Själv saknade jag helt enkelt den där gastronomiska knorren.

Till plussidan skall läggas den mycket personliga, varma och trevliga servicen som vi möttes av.

Vi kommer snart tillbaka!

La Tasca Swecan, Trevligt med något nytt! Längst upp på shoppingcentrat i San Agustin finns nu en trevlig sportbar och en liten intim restaurang, med några få bord. I sportbaren visar man t.ex. svensk hockey och andra sportarrangemang som är av intresse för oss svenskar. Snyggt!

I restaurangen huserar gamla bekanta, John och Brian från J&B´s som flyttat upp en våning.  Liten enkel meny, med klassiska rätter. Tre förrätter, åtta kötträtter och två fiskrätter finns det att välja mellan. Klart prisvärt och servicen är mycket personlig och bra.

Första besöket gjordes den 15 februari 2014.

Uppdatering efter besök 16 juni 2014.

Det är lågsäsong nere på Gran Canaria, men värdparet håller sin sportbar/restaurang öppet och jag fick en känsla av att det blivit de fast boende skandinavernas ”vattenhål” i sommar. Rätt mycket gäster med tanke på datumet och gästerna verkade känna varandra. Att man visar svensk TV och just nu fotbolls-VM på SVT och 4´an hjälper nog populariteten bland skandinaverna. Trevlig, inbjudande stämning.

Menyn är liten, men erbjöds fisk-/skaldjursspett, pressad potatis med tillbehör utanför menyn. Mycket gott, mitt sällskap tog en skagenröra och döma av hans kommentarer så var hans rätt lika bra som min. Helt enkelt goda smaker och attraktivt och snyggt serverat.

Café de Paris, finns på ett par ställen i Playa Inglés, ett vid IFA Faro och ett i Meloneras. Nämner det här eftersom det är den svenska Familjen Larsson, som nu är inne på den andra genrationen, som driver cafeérna sedan säkert 30-40 år tillbaka. Eget bageri och mycket goda bakverk, men riktig grädde!

Budget

Asiatiska buffeér. Hittar man runt om på ön, med priser typ 6.95 Euros. Har ätit det någon gång och man får väl anse det ok när man tar hänsyn till det pris man betalar. Men inget jag rekommenderar.

”Meny restauranger”.

Är ett fenomen som jag har en känsla är rätt mycket koncentrerat till Shoppingcentrat i San Agustin. Restaurangerna verkar främst slåss med priset som argument och det är verkligen billigt! Priser från 7.95€ och då får man tre rätters middag, vin och kaffe! Uttrycket, ”man får vad man betalar för”, passar verkligen in här. Maten är ”festvåningsmat”, dvs. den är gjord tidgare under dagen och värms i ugn eller micras innan servering. Självklart är det inte sjötunga i ”Sjötunga Walevska”, eller oxfile i ”Oxfilé på planka”. Men visst är det  billigt, osannolikt billigt egentligen.

För att nämna några i San Agustins centrum. Tony´s Grill störst och populärast verkar det om man ser på antalet gäster på kvällarna. Kanske för att man är generös med spriten, en snaps och Irish Coffe ingår här, sådant imponerar på oss svenskar. Andra restauranger med menyer är Restaurang Mälaren, som liknar Tonys. Restaurang San Agustin, drivs av en polack och här har man också menyer, men jag rekommenderar deras revbensspjäll. Sedan har vi ju Vietnamesen, som står ute i gången och försöker locka gäster. Där har jag ätit en gång, beställde pepparstek och fick en konstig variant av den rätten, kanske var det en Vietnamesisk Pepparstek? Har i alla fall aldrig varit tillbaka.

Uppdatering efter besök på Tony´s Grill den 30 mars 2013.

Åt en av deras menyer, Toast Skagen som förrätt, liten och väldigt god. Till varmrätt valde jag pepparstek och det var en otroligt mör och god oxfile som jag fick serverad. Mycket hög kvalité på det köttet. Sedan ingick det även en dessert, men som jag  inte orkade äta.

Allt detta för 10.95 Euros! Förstår varför Tomy har så fullt varje kväll, men för mig ett mysterium hur man kan hålla en så hög kvalité till det låga priset.

 

Mina restaurangtips Las Palmas.

Har bott och arbetat i Las Palmas i 10 år, men flyttade till San Agustin för ett antal år sedan. Därför är kanske inte kunskaper och erfarenheter helt dagsaktuella.

Spanskt

 

Kött

El Novillo Precoz. En familj från Uruguay, som slog ner sina bopålar i Las Palmas redan på 60-talet och har sedan dess drivit sin mycket populära köttkrog på Calle Portugal no. 9.

Utser dem till Las Palmas absolut bästa köttvändare och det är de kända för och därför måste man reservera bord i deras lilla restaurang för att vara säker på att få avnjuta middagen hos dem. Telefon; 928-221 659, 928-265 402

Mycket speciell lokal, där grillen fått den centrala platsen mitt i restaurangen.

 

Fisk/skaldjur

Casa Galicia,

Rias Bajas,

Italienskt

Restaurang Toscana.

Söker du en måltid utöver det vanliga så rekommenderar jag ett besök hos Franco och hans fru.

Franco som f.ö. talar utmärkt svenska, vill jag utnämna som en av de bästa köksmästarna på ön.

Menyerna är alltid dagsaktuella och bygger på de bästa råvarorna som man för dagen finner på marknaden.

Sätt dig ner, låt Franco komponera din middag och jag lovar du blir nöjd!

Internationell

El Cerdo Que Rie/Den skrattande grisen. En klassiker som funnits i samma lokaler, på Las Canteras, sedan sent 60-tal. Ja det är inte bara lokalen som är den samma, även menyn tror jag i stort sett är den samma sedan 60-talet.

Hartvig, den proffsiga ägaren, har säkert tagit fasta på ordspråket, ”ändra aldrig ett vinnande team”. Restaurangen är nämligen mycket populär.

Maten är 60-70-talstyp, sås och potatis. Många rätter är flamberade och skulle tro att det serveras ett stort antal av den klassiska flamberade oxfilén varje kväll. Min egen favorit på ”Grisen” är Piccata Milanese som serveras med en härlig ratatouille, en annan är deras mycket goda Stroganoff.

Servicen är snabb, korrekt och mycket vänlig. Priserna är förvånansvärt låga.

Rekommenderas.

 

El Gallo Feliz

 

 

 

 

 

 


90 Responses to Restaurangtips Gran Canaria

 1. AnneliH

  Vilka bra tips !
  Oftast glömmer jag bort att skriva ner vad man tyckte om maten, servicen, – bra som dålig…den kan ju ändra sig från år till år om nu restaurangen finns kvar. Vill gärna besöka det genuina spanska mer, tycker det är svårt att hitta dem bara.

  • Andreas Weiss

   Helt underbara tips från dig!
   Jag har provat flera stycken av de restauranger du tipsar om.
   Alla har varit kanonbra
   Absolut bäst av de jag ätit på är Rias Bajas.
   Jag har ätit där både igår kväll och ikväll.
   De imponerar stort på mig med kvaliten på maten.Jag åt både förätter och varmrätter.
   Skaldjur och fisk.
   Jag är superkräsen när det gäller restauranger.
   Jag hade panik efter 2 dagar i Playa Del Ingles då jag inte lyckades hitta en endaste restaurang
   som kunde leva upp till de krav jag har.
   Men sedan hittade jag dina tips och har sedan dess helt slaviskt bara ätit på de restauranger du rekomenderade.
   Ett stort tack för att du tagit dig tid att göra detta.
   Med vänliga hälsningar
   Andreas Weiss

   • Tommy

    Tack Andreas,

    Läser i ditt inlägg att vi delar ett intresse… nämligen bra krogar, med bra mat!

    Ja, Playa inglés har massor av restauranger, men tyvärr är det mesta skräp enligt min egen åsikt.
    Allt för många är likformade, både vad gäller menyer, atmosfär och den låga kvalitén på maten. De
    flesta slåss med ett enda argument, priset…… och på Gran Canaria, som överallt är att man får
    vad man betalar för.

    Har du några kvällar kvar på din semester, så har jag några förslag till. Inte billigt, men bra!

    – Que Tal, i Puerto Mogan. Norsk köksmästare, men lugn ingen rakefisk. En modern krog med goda avsmakningsmenyer.
    http://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g664857-d1953124-Reviews-Que_tal-Puerto_de_Mogan_Gran_Canaria_Canary_Islands.html

    – Restaurante La Aquarela, i Patalavaca. En mera traditionell finkrog. Bra mat och med en service som av vissa kan kännas lite
    överdriven.
    http://www.restaurantelaaquarela.com/index.php?mode=restaurant&lang=en

    – Restaurante Casa Martell, som ligger i byn La Madronal i närheten av Santa Brigida. Har ni hyrt bil och tänker ta en tur runt ön, så
    rekommenderar jag ett stopp här. Läste i Expressen att Ulf Elfving åt där häromdagen och så här tyckte han; http://mittkok.expressen.se/author/ulf-elfving/
    http://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g187472-d1011880-Reviews-Casa_Martell- Las_Palmas_de_Gran_Canaria_Gran_Canaria_Canary_Islands.html

    – Restaurante EL Novillo Precoz, Calle Kant i Las Palmas. Tar med en restaurang i Las Palmas, om stan får ett besök. Las Palmas har massor av bra
    krogar ochom det är aktuellt med en middag så rekommenderar jag den här mycket speciella sydamerikanska restaurang. Bra mat och mycket speciell
    atmosfär, väl värt ett besök….. men man får ofta vänta på bord eftersom det är mycket populärt bland Kanarierna.

    Go´spis!

    Tommy

 2. Tommy

  Det här med att notera om saker är bra eller inte är nog en yrkesskada, eftersom jag arbetar i branschen.

  Tyvärr har vi inte mycket av det ”genuint spanska” här nere i syd. Man skall också komma ihåg att det Kanariska köket i sig är påvert. Här var människorna fattiga och basfödan var gofion, rostat majsmjöl som man hade i det mesta och som serverades i princip till alla måltider.

  De berömda spanska köken finner vi i Baskien, Katalonien, Castilla y León och Galicien.

 3. JanE

  Här kommer en kort beskrivning om en restaurang jag är nyfiken på, om du vill/kan testa.
  (Har ej kommit mig för att testa den själv men den låter mycket spännande)

  ”Utanför Arguineguín ligger en cementfabrik nere vid havet. Man kör fram till cementfabriken (gamla vägen från Maspalomas mot Arguineguín och Puerto Rico) och parkerar. Restaurangen ligger precis utanför muren till fabriken. Den ser verkligen skabbig ut men har den mest fantastiska fisktallrik du kan tänka dig. Innan du tar in fisken ska du prova deras tapas och deras fantastiska sallad. Se till att vara hungrig när du går dit för det serveras rikligt med mat. Inte jättebilligt men inte heller dyrt”.

 4. Tommy

  Tack JanE. Har lagt in ditt tips under rubriken ”fisk” ovan.

  Som sagt, tack för hjälpen att göra listan mera komplett.

 5. Lovisa

  Jätterolig och bra idé!!!
  Trots att det var ett tag sedan jag besökte GC kände jag igen många av restaurangerna som du rekommenderar,
  inte minst den franska…
  Bon apetit!

  • Tommy

   ……sa min dotter som finns i Frankrike just nu. Carola o jag kom just tillbaka från en middag på Anno Domino. Puss.. Morfar, en mycket stolt morfar!

 6. Frida

  Vad sugen jag blev på att komma ner nu pappa! Jag har verkligen blivit bortskämd med god mat under min uppväxt – även om jag många gånger hade föredragit att få den innan kl:22.00… 😉

 7. Tommy

  Söt du är… kom då!

  Carola har fått lite fason på mig vad gäller tiden på middagen, som numera intas redan vid 20 – 21-tiden.

  Kram

 8. Stefan G

  Kunde väl tänka mig att Carola skulle kunna få lite pli på dig 🙂
  Vi hade tänkt att testa ett av dina tips nästa vecka när vi kommer ner på semester, nämligen Tango. Både frugan och jag är förtjusta i tapas, så det skall bli intressant att se vad de kan erbjuda..
  Gillar förresten dina reseberättelser, fortsätt gärna med andra intressanta historier där nerifrån.

  Stefan/Bibbi

 9. Tommy

  Hej Stefan o Bibbi,

  Mycket välkomna tillbaka. Vädret just nu är, sol och nästan helt klarblå himmel.

 10. Håkan

  Hej, är det någon som hittat en bra pizzeria på Sydkusten? I Las Palmas (där jag bor) finns inga. Åtminstone om man letar efter pizzor som smakar som de som bakas i Sverige.

 11. Tommy

  Håkan. Har också levt i tron att pizzor som i Sverige får man ingen annanstans, men har fått omvärdera det de senaste åren.

  Nu har jag fått otroligt goda pizzor till och med i Italien, men också på Gran Canaria kan man numera få riktigt tunna, goda pizzor. Två restauranger som har bra pizzor är Il Duomo di Milano och Piccoli Italia, som jag skriver om här ovan. Men också Playa Inglés, där tycker jag att du skall prova Restaurang Rimini som ligger i Hotel Corona Blancas bottenvåning.

  Även i Las Palmas hade man tidigare goda pizzor. Stans äldsta pizzera, La Pizza på Calle de Tomás Miller, serverade goda pizzor på trätallrikar. Gjorde ett återbesök för några år sedan, men nu hade restaurangen tagits över av kineser och även pizzorna hade fått en släng av ”Hong Kong”.

 12. Anders Subenko

  Tack för alla fina tips. Ska ner till San Augustin på 14 dagar den 19 november. Det var över 17 år sedan, som jag var till San Augustin senast och då besökte jag dagligen under 3 veckor i mars/april 1995 en liten härlig restaurant i källaren på ett hotell strax ovanför centrum tror på Calle Margarita(?). Drevs av svenska Lisa med sin canariske Tony, samt Denise från Begien. Vet ni något om det stället eller dem?? Vad får vi inte missa när vi kommer ner denna gång.
  Anders

 13. Tommy

  Hej Anders. Kunde inte förstå vilken restaurang du menade, eftersom jag 1995 bodde i Las Palmas och besökte San Agustin bara under helgerna.

  Men min kompis Sten, han har stenkoll på allt här som hänt sedan 1990. Kollade med honom och han visste direkt vilken restaurang du menade, den låg i källarplanet på Hotel La Galea. och drevs av Lisa och Tony.

  Tyvärr kunde han också meddela att det är många år sedan den stängde och vad som hänt med Lisa och Tony visste han inte. Däremot så känner jag en Denise från Belgien som fortsatt bor här i San Agustin och jag skulle tro att det var hon som arbetade där.

  Välkommen, solen skiner och det är ovanligt varmt för att vara november.

 14. Anders

  Du som frågade om pizza:
  Prova Solo Pizza i bottenvåningen på shoppingcentret i San Agustin.
  Riktiga Italienska pizzor, bakade av en Italienare.
  Helt gudomliga pch garanterat den bästa som finns på ön.

 15. Kent

  Hej och tack för en mycket trevlig och informativ hemsida!
  Vi är ganska nya på GC. Köpte en lägenhet i San Agustin för två och ett halvt år sedan och är än så länge bara där 4-5 veckor per år. Så era tips är uppskattade.
  Lovar att återkoppla till er om vi upptäcker andra restauranger som är värda ett besök.

  • Tommy

   Tack Kent för de fina orden!

   Själv har jag bott där nere i över 20 år, så om du undrar över något så
   är du välkommen att komma tillbaka och jag skall försöka hjälpa till.

   Tips på andra bra restauranger tar jag gärna emot och lägger till på listan.

   Tommy

 16. katarina

  Hej!
  Här var det en del matnyttigt att läsa. Vi köpte en bungalow i april i år. Har provat en del av de restauranger du recenserar, och vi är överens. Men nu undrar vi om du har varit på rest Gorbea uppe på Gloria Palace, om hur tycker du att den är mat o pris?

  Mvh Katarina

 17. Josefin

  Hej Tommy!
  Vilken bra sida du skapat! Letade febrilt efter bra restaurangtips på olika sidor med nedslående resultat – innan jag hittade hit. Jag och min sambo ska gifta oss och vill sedan gå ut och äta runt kl 16. Går det eller har de siesta på eftermiddagen? Vi vill att restaurangen ska hålla en god klass utan att vara snobbig eller FÖR dyr. Det viktiga är att det smakar gott, att miljön/inredningen är trevlig och att man kan få ett glas champagne att fira med. Vi är sex vuxna och tre barn. Tror du att Balcon de San Augustin skulle vara bra då? Hittade också en restaurang som heter Gorbea, vad vet du om den?
  Vore jätteglad om du kunde ge din syn på saken!
  Vänliga hälsningar
  Josefin

 18. Tommy

  Hej Josefin och tack för de fina orden. Tack!

  Rekommenderar absolut Balcon de San Agustin för er bröllopsmiddag. Fin miljö, fin utsikt, god mat och gångavstånd från Svenska kyrkan, som jag förutsätter är platsen för vigseln.

  Men eftersom det är kl 16.00, som är mellan lunch och middag, så måste du förbeställa. Om du förbeställer hela middagen, så älskar de dig!

  Föreslår ni startar med en ”picoteo”, olika små tapastallrikar som ni plockar från och sedan ett kött eller fisk/skaldjursalternativ och avsluta med bröllopstårtan som ni måste beställa innan, eller att ni har den med er.

  Föreslår att du ringer Miguel Calixto som är Restaurangchef, +34 928764899, han talar bra engelska. Du får väldigt gärna hälsa från mig, säg ”Tommy från Monte Rojo” så vet han och kommer att ge dig en bra middag!

  Restaurang Gorbea är Hotel Gloria Palace´s ”fina restaurang”, ligger på taket och erbjuder en underbar utsikt över San Agustin och ända bort till Maspalomas.

  Nu har jag inte ätit där på flera år och orsaken är att jag aldrig ätit gott, utan tyckt att båda mat och service inte varit i samklang med de priser som har.

 19. Josefin

  Tack för så snabbt svar Tommy! Vad snällt att vi kan hälsa från dig. Vi ska bo i Arguineguin, så du kanske har några tips där också?Jag kanske återkommer med fler frågor om det går för sig 😉
  Tusen tack!
  Josefin

 20. Tommy

  Jaha ni skall bo i Arguineguin…….. då föreslår jag att ni har middagen i det området.

  I själva Arguineguin känner jag inte till någon restaurang där jag själv skulle vilja fira
  min egen bröllopsmiddag…. finns massor av restauranger, men med det där lite extra
  för en bröllopsmiddag känner inte jag till.

  Skall jag säga!! Vi som själva hade vår ”bröllopslunch” på Johny Rocket (korvstånd med 50-talsstuk) i Las Vegas och menyn bestod av var sin Chili dog! Men vi är fortsatt lycklig gifta trots den mycket enkla
  bröllopslunchen…… skall tilläggas att middagen var lite bättre och mycket mera romantisk.

  Det jag föreslår för er är Restaurang Aquarella i Patalavaca. Nära där ni bor och är en traditionell
  ”finrestaurang” vana med arrangemang som ert. Ganska dyrt, men bra.

  Här är deras hemsida: http://www.restaurantelaaquarela.com/index.php?mode=restaurant&lang=en

  Ett annat förslag är Restaurang Que Tal i Puerto Mogan. Modernt exklusivt kök, som normalt serverar avsmakningsmenyer och om jag kommer ihåg rätt så betalade vi senast 60 – 70 Euros per person för en 4 rätters meny.

  Föreslår att du slår dem en signal och ber om en specialmeny för just er och vid den tiden, som bara är
  merförsäljning för dem, eftersom ni ätit klart när de ”vanliga” gästerna kommer.

  Köksmästaren är norrman, men varken köttekaker eller rakefisk finns på menyn.

  Lycka till

 21. Josefin

  Låter kul med korvlunch i Vegas! 🙂 Men jo, vi gifter oss i Svenska kyrkan så vi går på din förra rekommendation gällande bröllopsmiddagen. Vi bor däremot i Arguineguin så den frågan gällde mer middagsrestaurang i största allmänhet. Men det hinner vi säkert kolla upp själva. Antar att det är rätt turistigt där så vi får ta det för vad det är!

  Ha det gott och njut av livet, kärleken och maten!

 22. Tommy

  *s* Jodå, efter att ha blivit man och hustru, så smakade en Chilidog alldeles utmärkt!

  När vi själva åker till Arguineguin så blir det numera endast till den enkla fiskrestaurangen ute på piren i hamnen. Restaurangen drivs som kollektiv utav fiskarna själva. Enkelt, men alltid god färsk fisk till bara pris.
  Varning för söndagseftermiddagarna, då Kanarierna själva kommer i stora grupper och intar restaurangen.

  För i tiden var vi oftare i Arguineguin och då var det oftast Restaurang Los Canarios 1 som fick besök när vi skulle äta middag där. Restaurangen ligger lite på sidan om, men inte långt…. däremot är det ett antal år sedan vi var där, så jag känner inte till dagsformen.

  Ha´de´
  Tommy

 23. Kjelle

  Hej och tack för din sida. Vi var nere på ön i San Agustin i månadsskiftet nov-dec och provade några ställen du rekommenderat, riktigt bra på Balcon. bra tapas på La Riojana men du har missat den bästa av alla i området.
  Du måste bara besöka Elisabeth,s restaurang på baksidan av Beach Club Hotel San Agustin, ägs av en jättetrevlig svensk kvinna. Ett litet ställe som serverar underbara rätter och har mycket bra viner till dessa gastronomiska höjdare.
  Vi provade såväl kött som fiskrätter och allt var fantastiskt,vällagat med underbara såser. Oxfilen är på riktigt här vilket inte stämmer på så många ställen här nere.
  Ni måste gå dit och njuta en kväll och skriv gärna vad ni tyckte sedan.
  OBS! Hon har stängt på onsdagar.

  Kjelle och Irene

 24. Tommy

  Hej Kjelle och Irene,

  Tack för kommentarer och tipset!

  Hör till saken att jag var direktör för Beach Club fram till 2008 och då på den tiden hette restaurangen Lucullus och som vi ofta besökte. Så platsen, området är minst sagt välbekant för mig.

  Däremot har vi inte provat den sedan Elisabeth tagit över och faktiskt körde jag förbi där i förra veckan och fick känslan att Elisabth´s Restaurang inte var öppen, såg så öde ut. Men det var mitt på dagen och hon har kanske bara öppet på kvällen?

  Men självklart skall vi dit och prova och jag skall sedan skriva här hur vi upplevde det hela.

 25. Ola

  Hej!

  Vilken sida ni gjort!!!!!

  Vi har bara varit i San Agustin en gång tidigare, men vi ska dit igen nu i februari. Min första fråga till er kanske inte passar in här, men vet ni något om Kasinot i San Agustin? Är det för ”vanliga” människor mm?

  Sen undrar vi om ni har någon koll på hur vi skandinaver kan tänka kring huruvida man ska växla pengar till alla utgifter på hela resan, eller om restaurangbesök mm kan tas m kort?

  //Ola

  • Tommy

   Hej Ola och tack för de fina orden!

   Vad gäller Casinot på Tamarindos i San Agustin, så tror jag faktiskt att det nu är stängt! Casinot har de senaste åren levt en tynande tillvaro, sedan man fått konkurrens från ett nytt Casino nere i Meloneras.

   Nu går vi själva aldrig på Casino, men vad jag förstår av andra så är Casinot nere i Meloneras stället som gäller och det skall vara bra. Vad gäller publiken så är den nog väldigt blandad, Kanarier, turister och säkert en stor grupp Asiater, som bor på Gran Canaria. Det är m.a.o. för ”vanliga människor”.

   Vad sedan gäller växla till pengar, så är det både enklast och billigast att ta ut Euros i bankomaterna nere på Gran Canaria. Där får du bästa dagskursen, men kom ihåg att i det fall som automaten frågar dig om du vill ha ditt uttag omräknat i svenska kronor så skall du trycka på NO, för att slippa en onödig omräkning och kursförlust.

   Restaurangbesöken betalar vi själva med kort, enklast så. De enda affärerna som jag inte skulle använda kreditkort på är de asiatiska bazarerna. Men på vanliga affärer, restauranger är det helt ok.

   Välkommen och ha´en trevlig semester!

   Tommy

 26. Anna

  Hej. Jag googlade på restauranger på gran canaria och hamnade här – väldigt informativ sida. Jag undrar om du kan rekommendera någon restaurang i playa del ingles? Jag och min sambo gifter oss i San Augustin om ett par veckor, men vi vill gärna äta bröllopsmiddagen i playa del ingles. Vi kommer bli 4 vuxna och 4 barn. Det får gärna vara lite finare men inte snordyrt. Tack på förhand.

 27. Tommy

  Hej Anna,

  Playa Inglés har massor med restauranger, men tyvärr är de flesta rätt trista historier. Stora långa menyer, som alla liknar varandra. Inte ovanligt att man har över 100 rätter på menyn och då behöver man inte vara Einstein för att förstå att det knappast kommer att bjudas på några kulinariska höjdare.

  De restauranger som vi brukar besöka i Playa Inglés är:

  – Chili, enkel, trevlig MexTex restaurang.
  – Churrasco, när någon vill äta riktigt gott kött. Oscar är Argentinare och kan det här med kött. Ganska dyrt.
  – Rias Bajas, Galicisk restaurang där man serverar de bästa skaldjuren och fisken. Dyrt!
  – Las Cumbres, Kanarisk restaurang där man specialiserat sig på lamm. Bra, men man bör gilla lamm.

  Ingen av de här restaurangerna tycker jag har det där ”mysiga” som jag tycker man skall ha på en bröllopsmiddag, därför rekommenderar jag de här två som har fin miljö och bra mat till rimliga priser;

  – Restaurang Espetada. Ägarna är ett par från Sverige/Montenegro. Trevlig, mysig restaurang med kött som specialite. Restaurangen är liten och alltid fullsatt, Här måste man beställa bord. Telefon; (+34) 928 776028

  – Restaurang Rimini, Avda Tenerife 22 i Hotel Corona Blanca. Telefon: (+34) 928 764187. Det finns två Restaurang Rimini och båda har säkert bra mat, men det är just den här som har en trevlig miljö.
  Det är en bra Italiensk krog, med den vanliga Italienska menyn.

  Lycka till med bröllopsbestyren!

  Tommy

 28. Anna

  Hej igen och tack för bra svar! Vi valde att boka på Espetada och det ångrar vi verkligen inte. Väldigt god mat, åt oxfile bl a. De fixade t o m tårta till oss. Mvh, Anna

 29. eva söberg

  Hej och tack för en bra sida!
  Bodde i San Augustin förra vintern och ska snart tillbaka. Vi besökte Balcon de san augustin 2 ggr och var mycket nöjda. Likaså provade vi Rmini i playa ingles och den var också mycket bra tyckte vi. Nu känner vi oss sugna att prova Rias Bajas- är det lika med”svenskhotellet”playa del sol”? Jag har också läst om en restaurang Gorbea som ligger högst upp i hotell Gloria Palace i San Augustin- är det nåt ställe du kan rekommendera?
  Hälsningar Eva

 30. Tommy

  Hej Eva och tack för besöket.

  Ja, Restaurang Rias Bajas nere i Playa Inglés ligger på en kortsidan av ”Svenskhotellet” Playa del Sol.

  Det är ett bra val, alltid färsk fisk och färska skaldjur som flygs in flera gånger i veckan från Galicien. Tyvärr finns det inte så mycket lokal fisk på Gran Canaria och delikatesserna, de flygs in och därför blir den ganska dyr.

  Föreslår att om ni är några stycken, att börja med, eller en hel måltid, att äta som spanjorerna själva gör. En ”picoteo”. Dvs. olika små rätter, som serveras som tapas och som man delar på.

  Prova något nytt och väldigt Galiciskt, tex.:
  Navajas, knivmussla tror jag det heter på svenska. Serveras kokta på vitt vin, vitlök, citron, salt och peppar.
  Pulpo a la gallega, bläckfisk som är tillagad på Galiciskt vis. Gott!
  Almejas a la marinera, Hjärtmusslor i vitt vin. Enkelt, men med mycket god smak.,
  Fråga sedan hovmästaren vad han föreslår för just den dagen. Det brukar variera beroende på tillgång, årstid.

  Det var några förslag som kan ätas som förrätt, eller en hel måltid. Vill ni äta annan varmrätt så är det fisk eller skaldjur som gäller på Rias Bajas. Här blir turisterna ofta lite oroliga, eftersom priserna presenteras i pris per hg, men fråga hovmästaren vad det kostar och han kan berätta vad hummer, eller om kanske är en marulk som man är sugen på.

  Till maten dricker man med fördel en Albariño, ett passande vitt vin från Galicien.

  Restaurang Gorbea, ligger på 9 våningen på Hotel Gloria Palace i San Agustin. Finns knappast någon annan restaurang på ön som kan erbjuda lika magnifik utsikt.

  När hotellet öppnade hade man mycket höga ambitioner att skapa en mycket bra Baskisk restaurang. Mycket hög kvalité på maten och fin, lite överdriven service. Men det är klart, då blir också priserna höga och jag tror att det som koncept var fel och man taggade ner ordentligt ett tag.

  Har inte ätit där på säkert 6 -7 år, men då var det bara utsikten kvar, om man säger så. Det hade bara blivit en turistrestaurang till, med samma trista meny, som man hittar på en mängd restauranger. Vi blev besvikna och har sedan inte varit tillbaka.

  Men nu har jag hört att det igen blivit en mycket bra Baskisk Restaurang och vi skall självklart göra ett besök igen.

  Spanien är ju fyllt med olika kök, varje region har sina specialiteter, Baskiskt, Galiciskt, Levante, osv…. Det Baskiska köket har en mycket hög status och i t.ex. Madrid så är det känt att de dyraste (bästa?) är de Baskiska.

  Typiskt för det Baskiska köket kan man nog säga att man använder de bästa råvarorna, tillagar dem enkelt utan krusiduller och låter själva råvaran smakmässigt leva ut. Gillar man sås och potatis, så är det inget bra alternativ. *s*

 31. Eva

  Hej igen och tack för utförligt svar och fina tips! Nu ser jag ännu mer fram emot resan när vi har några utvalda ställen att besöka! Läste att du varit direktör på Beach Club och det är där vi sak bo, så Elisabets som någon tipsat om lär också få ett besök!

  .Tack igen! Eva

  • Tommy

   Stämmer, jag var direktör på Beach Club tills för fem år sedan.

   Nu är jag väl part i målet, men jag tycker att ni valt ett bra hotell för er semester!

   Återstår bara för mig att önska en trevlig semester och har du flera frågor så är det bara att komma igen här… Kan vara andra som har samma funderingar som du.

 32. Kjelle

  Hej igen Tommy
  Måste fråga om ni har besökt Elisabeth,s restaurang som jag tipsade er om i början på december?
  Det skulle vara kul att läsa vad ni tyckte

  MVH/ Kjelle

 33. Tommy

  Hej Kjelle,

  Tyvärr sitter vi fortsatt i Sverige, på grund av en nyopererad hund.

  Men så snart som det blir möjligt kommer vi att åka ner och jag lovar att då skall Elisabeth absolut få ett besök och jag skall sedan skriva ner vad vi tyckte.

  Förväntningarna är höga, annat kan det ju inte vara efter att du skrev, ”………men du har missat den bästa av alla i området.”

  Som du kan se under rubriken svenskt så har jag lagt in Elisabeth´s, eftersom du höjer henne till skyarna och det måste självklart presenteras.

 34. Olle Arnqvist

  Hej Tommy! Vilken trevlig och matnyttig blog du har här. Imponerad även av ditt flitiga uppdaterande av den. Vi i bor just nu på Rocas Rojas sedan någon månad. Har börjat bli en vana för oss att vara här nere ett par månader för att slippa ifrån den vRsta vintern hemma. Vi har ju en gemensam skolgång i Ö-vik och senast vi träffades var på Tur-mässan för ett antal år sedan. Undrar pm du är kvar här nere fortfarande. Skulle vara kul att ses i så fall!
  Olle

  • Tommy

   Hej Olle! Vilken överraskning och så synd att jag åkte till Sverige för drygt en vecka sedan. Pga operarad hund så blev det första
   vintern i Sverige på över 20 år.

   Arbetar du fortsatt för vår gamla hembygd som marknadschef, för Mitt Sverige Turism?

   Glad om mina tips har varit till nytta för er!

   Tommy

 35. Sussi O

  Hej Tommy, det måste vara bra luft nere på GC eftersom du verkar ha stannat i ålder, 13 år sedan jag såg dig sist men tiden verkar ha stått stilla när jag tittar på dina bilder.

  Ska ner till vår bungalow igen snart, var där i maj 2014, dessförinnan var jag där 2001, men dumt att vänta så länge mellan gångerna 😉
  Jo, frågan: Vilka restauranger är öppna nu i sommar i San Agustins shopping Center?
  Är restaurangen vid Monte Rojo öppen nu?

 36. Tommy

  Du smickrar…*s* Tack!

  Välkommna tillbaka!

  Restaurangen på Monte Rojo är öppen som vanligt, däremot i centrat är det lite glest med öppna restauranger under sommaren.

  Några bra och öppna finns det i alla fall, t.ex. Piccolo Italia, Adio Mare och kinesen bredvid, Polacken, La Riojan och Elisabeth har Skandinaviska Baren öppen om ni vill smaka goda tapas.

  Ha det så bra på Monte Rojo och San Agustin

  Tommy

 37. Fredrik & Sabina

  Ville bara tacka för restaurangtipsen, mycket användbara under våran resa i nov 2013.

  Tack!

  • Tommy

   Tack.Självklart glad att mina tips varit användbara och välkommen tillbaka!

   Tommy

 38. ann-louise

  Hej Tommy!

  Har bara en fråga, verkar som du har varit om dig och kring dig.
  Du råkar inte lura på någon bra restaurang i puerto rico som passar en 60års middag för min kära mamma?

  Vore jätte tacksam för tips! 🙂

  • Tommy

   Hej Ann-Louise,

   Nej jag har inget bra förslag för att fira din mammas 60-årsdag i Puerto Rico. Känner ingen restaurang som har både den där lite speciella miljön och mat/meny som passar när man firar något viktigt. Tidigare hade jag en favorit som heter Oscar´s men den lever inte längre upp till sin gamla storhet utan är numera bara en till trist ”turistrestaurang”.

   Men jag har två andra, mycket bra förslag. En liten bit från Puerto Rico, men Taxi är både billigt och bra på Gran Canaria.

   Mina Förslag är;

   – Restaurang La Aquarella i Patalavaca, 10 minuter med Taxi. Klassisk finkrog, vad gäller hela paketet, meny, mat, atmosfär och servicen. Mamma kommer att känna sig speciell, uppvaktad och bli nöjd!

   Ganska dyrt för Gran Canaria, men billigt om vi jämför med Sverige där motsvarande skulle kosta en förmögenhet. Räkna i alla med 50 Euros per person.

   Deras hemsida: http://www.restaurantelaaquarela.com/index.php?mode=restaurant&lang=en
   Några omdömen på Tripadvisor: http://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g1189136-d1639114-Reviews-Restaurante_La_Aquarela-Patalavaca_Gran_Canaria_Canary_Islands.html

   Rekommenderar att du ringer innan och förbereder hovmästaren att det gäller en födelsedag.

   – Restaurang Que Tal i Puerto Mogan, 15 minuter med taxi från Puerto Rico. Modern restaurang med norsk kökschef, men varken norska köttekaker, lappsköjs eller rakefisk finns på menyn. Serverar avsmakningsmenyer, senast jag var där var det 5 eller 7 rätters menyer.

   Kostar en del, men jag tycker det är väl värda pengar ibland, t.ex. i samband med en jämn födelsedag.

   Här kan de se några omdömen från Tripadvisor:http://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g664857-d1953124-Reviews-Que_tal-Puerto_de_Mogan_Mogan_Gran_Canaria_Canary_Islands.html

   Lycka till och hälsa och gratulera mamma!

   Tommy

 39. Jens Trygg

  Hej!

  Är på plats nu och ska prova några av dina rekommendationer. Bra sida.

  Hoppas på en ”ny” sida o lite uppdateringar..

  Mvh

  Jens

  • Tommy

   Försöker uppdatera efter nya besök, ifall det känns som det blivit bättre eller sämre.

   Just nu på spanska fastlandet, men snart är vi åter på plats.

   Trevligt om du skriver dina egna erfarenheter och bedömningar här på sidan.

   Tommy

 40. Sanna

  Vilken fantastisk restaurang-tips-sida!! VI kommer att åka ner i december och har gjort ett restaurangpplägg efter dina tips. Så vi tänkte äta oss genom dina tips under semestern! Thanks /Sanna

 41. Lisa Rolf

  Underbart vänligt att på det här sättet samla det bästa du hittat på ön. Själv har jag varit här på ön ett flertal ggr och hittat många små pärlor. Bor alltid i syd och äter alltid en måltid på Rias Bajas. När mamma fyllde 70 var vi där hela storfamiljen och fick ett eget rum, super service och som huvudrätt en delikat paella con mariscos (skaldjur). Häromsistens var jag i San Fernando på en utomordentlig tapaseria, men minns inte namnet. Någon som kan hjälpa till här?

  • Tommy

   Hej Lisa, tror att du besökte: La Tasquita Gallega, som är en liten, men mycket bra restaurang/tapasbar uppe i San Fernando om man gillar fisk och skaldjur. Eftersom du gillar Rias Bajas tar jag det för givet…. La Tasquita har liknande meny, men mindre pretentiös och framförallt billigare.

   Men i San Fernando finns ett antal traditionella och mycket bra tapasrestauranger.

 42. Ralph Laingren

  Kanon! Den här listan kommer att förbättra vårt liv. 🙂

  • Tommy

   Trevligt, bra mat är viktigt…. Har fått en känsla att du och jag delar detta intresse. Det till och med syns enligt Carola!

   Bon apetit

   Tommy

 43. Isabella

  Hej, Vilken bra sida att få tips ifrån. Vi är sju personer(fyra vuxna och tre barn) som reser till San Agustin om några veckor för att tex fira en 60 års dag. Har du något bra tips på restaurang för att fira dagen. Har funderat på Balcon eller Anno Domino. Den sistnämnda brukar vara vår sistadag-restaurang:) Jättegod mat och trevlig personal, Mvh Isabella

 44. Tommy

  Hej Isabella och tack för din kommentar.

  Båda dina förslag fungerar bra, Balcon fantastiskt om det är bra väder, sämre om det inte är det eftersom miljön inomhus inte är något speciellt.

  Känns säkrare med Anno Domino, där jag själv vid flera tillfällen avnjutit födelsedagsmiddagar. Bland andra valde en av Sveriges mest kända restaurangmän att förlägga sin middag där, när han fyllde 70.

  Tror jag kommer ihåg menyn:

  – Champagne och snittar
  – Förrätt, En god lammbräss
  – Huvudrätt kunde man välja mellan Marulk och confiterad anka, båda rätterna mycket goda
  – Tårta och mera champagne.

  Vilken ni än väljer så föreslår jag att ni ringer och pratar med hovmästaren och beställer bord och gärna meny, eftersom ni är 7 personer.

  Anno Domino, 928 762915, fråga efter ”Salva”, som är hovmästare, du får gärna hälsa från mig.

  Balcon 928 778967

  Ha nu en trevlig semester i San Agustin och kom gärna tillbaka och berätta var ni gick och hur det var!

  Saludos

  Tommy

 45. Maria

  Hej,

  Vi kommer att åka ned till Arguineguine om några veckor, har du varit på Palm Garden o ätit eller hört något om den restaurangen??
  Du får gärna svara mig på mail också om du har möjlighet 🙂

  Tack på förhand!

 46. Rolf L

  Hej Tommy.
  Viken utmärkt bra och aktuell sida du har här. Nu undrar jag om du kan hjälpa mig hitta tillbaka till en restaurang – eller snarare ”matställe” – vi besökte vid två resor för ca 18 – 20 år sedan!? För vi ska åter besöka Gran Canaria nu i mars.
  Restaurangens namn var något med ”..hmhmhm Vega, Vega” och känd för fantastisk hummer. Byggnaden var liten typ ”nedlagd bensinstation” och interiören minst sagt rustik med grova träbord och -bänkar.
  Vårt hotell då låg i San Augustin och jag tror taxin körde huvudriktning sydväst till restaurangen.
  Tacksam om du har något tips. Om restaurangen finns idag och ser ut som då är den värd ett försök att hitta igen bara för den speciella miljön.
  Med vänlig hälsning/
  Rolf

  • Tommy

   Hej Rolf,

   Ja Restaurang Vega var under många år en klassiker, men tyvärr stängd sedan många år. Du säger att du var där för 18-20 år sedan, undrar om det inte var du som stängde den då, för jag har en känsla att den varit stängd i minst 20 år.

   Har själv ätit ett antal humrar där.

   Fastigheten ligger fortsatt där, sliten och eländig och har hamnat vid infarten till det nya och lyxiga området Las Meloneras.

   Vet inte om du besökte det, men på playan där man nu byggt området Las Meloneras fanns samtidigt med Vegas storhetstid en mycket enkel strandrestaurang, med god fisk, Casa Serafin.

   Casa Serafin fick självklart packa ihop när stranden skulle fyllas med stora femstjärniga hotell, men man öppnade i ett av de nya shoppingcenter som finns i området. En hederlig Kanarisk fiskrestaurang; http://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g230095-d2720656-Reviews-Casa_Serafin-Maspalomas_Gran_Canaria_Canary_Islands.html

   Rekommenderas.

   Tommy

   • Rolf L

    Tack för beskedet om Vega om än lite sorgligt. Vi ska bo just i Las Meloneras nu i mars så jag försöker hitta huset i alla fall. Och prova nya restaurangtipset.

 47. Matts Ehrenpreis

  Hej Tommy,
  Long time, no see!
  Vi sågs en del när jag var på Sveriges Turistråd för 100 år sen – sedan Sergel Plaza, Grand Hotel och sist The Leading Hotels of the World.
  Åker till Rocas Rojas på lördag 7/2 på 10 dar – några nya fiskrestauranger i San Augustin, Playa Ingles etc??
  Hälsningar,
  Matts

  • Tommy

   Long time…… Bara förnamnet!

   Alltid trevligt när ”gamla vänner” dyker upp igen, för visst händer det att man får minnen och undrar var hon/han, för att inte säga hen tog vägen. Med åldern allt oftare!

   För min del blev det Spanien sedan 1991 då jag flyttade till Madrid.

   Just nu befinner vi oss på spanska fastlandet, men det är möjligt att vi kommer över till GC innan ni åker hem…. I sådant fall hoppas jag att vi kan ses.

   Maila mig gärna, så får jag din E-mailadress. Min är: t.dyner@hotmail.com

   Till din fråga, beträffande fiskrestauranger.

   Ja, här på sidan finns de jag rekommenderar. Nu finns det en till som jag hade tänkt skriva in men som jag inte gjort pga av att servicen enligt mina erfarenheter är usel, men det galliska köket mycket bra.

   Det är en familj från Galicien som har en restaurang som heter O’Canastro och ligger nedanför San Agustins Shoppingcenter på Calle de las Tabaibas.

   Hur som helst önskar jag er en riktigt fin semester på ”vårt” Gran Canaria!

 48. Anna-Maj

  Hej tack för alla tips ! Kommer att prova en del av dom då vi åker 3 veckor i mars april jag och min dotter ,och vi älskar mat .Lammresturangen La Cumbres är ju vår favorit om man vill äta lamm ,men lite trist så upplyst .Ska bli spännande att prova era tips i san agustin vi kommer att bo på gränsen .Turistfällor vill vi inte äta på ,därför brukar vi inte äta i köpcenter,men förstår det finns en del bra .Tack !!

  • Tommy

   Tack för dina vänliga ord.

   Tyvärr har du rätt när du skriver att många näringsställen i de olika köpcentra som finns i turistområdena, inte håller hög klass vad gäller den gastronomiska upplevelsen.

   Men, det beror nog på publiken som i väldigt hög grad läser menyerna från höger till vänster, dvs. man tittar först på priset innan man ser till maten.

   Det är bara att titta runt, vem har flest gäster? Nej, det är inte restaurangen med högsta kvalitén på maten, nej det är den som har billigaste menyn! Restaurangerna har funnit ut att man konkurrerar inte med kvalité för att vinna gästerna, nej det är priset som avgör. Tyvärr!

   Dock finns det även bra restauranger i de olika köpcentra som finns på ön, men det är inte där du ser att det sitter flest turister. Däremot kan det vara en bra att lite senare på kvällen se var lokalbefolkningen sätter sig och äter. Helt andra restauranger, ofta lite dyrare och helt befriade från billiga ”festvåningsmenyer”

  • Tommy

   Tack för dina vänliga ord.

   Tyvärr har du rätt när du skriver att många näringsställen i de olika köpcentra som finns i turistområdena, inte håller hög klass vad gäller den gastronomiska upplevelsen.

   Men, det beror nog på publiken som i väldigt hög grad läser menyerna från höger till vänster, dvs. man tittar först på priset innan man ser till maten.

   Det är bara att titta runt, vem har flest gäster? Nej, det är inte restaurangen med högsta kvalitén på maten, nej det är den som har billigaste menyn! Restaurangerna har funnit ut att man konkurrerar inte med kvalité för att vinna gästerna, nej det är priset som avgör. Tyvärr!

   Dock finns det även bra restauranger i de olika köpcentra som finns på ön, men det är inte där du ser att det sitter flest turister. Däremot kan det vara en bra att lite senare på kvällen se var lokalbefolkningen sätter sig och äter. Helt andra restauranger, ofta lite dyrare och helt befriade från billiga ”festvåningsmenyer”

   Trevligt om du kommer tillbaka hit när du varit på ön och skriver ner dina erfarenheter.

 49. Christer Lundgren

  Kolla även in Tablero El Picoteo i San Fernando och Piccolo Italia i San Augustin. 2 ”pärlor”!
  Christer Lundgren

  • Tommy

   Tack Christer för tipset om El Picoteo, som skall besökas och utvärderas.

   Däremot är Piccola Italia redan en favorit och som jag skrivit om under rubriken Italienska restauranger.

   Tommy

 50. Hugo

  Hej Tommy

  Grymt bra tips, vi ska vara i maspalomas/melalonars i 17 dagar och 3 dagar i las palmas. Kan du rekommendera något bra i dessa två städerna? Inga problem om man ska åka taxi till dem. Helst lokala pärlor med trevlig miljö eller spartanskt kan vara kul.. Stort tack på förhand!

  • Tommy

   Tack, för din kommentar och här kommer några rekommendationer till er resa.

   Las Palmas 3 dagar.
   Gamla Stan, Vegeta:
   – Om ni är i Las Palmas en torsdag, rekommenderar jag att ni tar en taxi till gamla stan, Vegeta. Efter kl 21.00 på torsdagskvällarna har man ”tapasrunda” i gamla stan. För ett par Euros får man en tapas och ett glas vin på de olika krogarna i området. Billigt, gott, trevligt och genuint.
   – Gamla stan, om ni inte är i Las Palmas en torsdagskväll, rekommenderar jag i alla fall ett besök och en trevlig Restaurang är Montes de Oca, här är deras hemsida: http://www.casamontesdeoca.com/ Skall säga att jag har varit med om väldigt goda middagar där, men även sämre, så kvalitén kan vara ojämn, men väl värt att ge det chansen eftersom restaurangen, huset, miljön är något alldeles extra.

   Kött:
   Den bästa vad gäller både mat och miljö är El Novillo Precoz, en bit av Uruguay mitt i Las Palmas. Alltid fullt, så här måste du beställa bord.
   Deras hemsida; http://www.novilloprecoz.es/

   Fisk/skaldjur
   – Finkrog är Rias Bajas, snyggt, sobert, gott och ganska dyrt. Deras hemsida är; http://www.riasbajasrestaurante.com/
   – Enklare, stökigare, stojigare, men lika gott och nästan lika dyrt är Casa Galicia. Deras hemsida; http://www.restaurantecasadegalicia.com/

   Italiensk.
   Det finns en verklig italiensk toppkrog i Las Palmas, Restaurante Toscana, här är presentationen från TripAdvisor; http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187472-d6091211-Reviews-Toscana-Las_Palmas_de_Gran_Canaria_Gran_Canaria_Canary_Islands.html
   Det är alltså ingen typisk Italiensk turistkrog med pizza och Spaghetti, utan en riktig ”finkrog”, med härliga anrättningar gjorda av Franco, som f.ö. talar utmärkt svenska.

   Mera hinner ni nog inte med, men det finns en annan krog som jag vill nämna och det är den danska krogen ”El Cerdo que Rie”, Den skrattande grisen. Ligger mitt på Las Canteras och troligen en av Las Palmas absolut populäraste krogar. Här får man nog tillstå att nostalgin har fått sitt eget mattempel. Tror inte Hartvig har ändrat menyn sedan krogen öppnades för så där 50 år sedan. Här finns klassikerna kvar på menyn som Flamberad Pepparstek, Biff Stroganoff, Kalvfilé Oscar, osv. Billigt, gott och trevlig service. Varför inte en lunch utomhus på promenaden.

   https://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g187472-d1910330-Reviews-El_cerdo_que_rie-Las_Palmas_de_Gran_Canaria_Gran_Canaria_Canary_Islands.html

   När det sedan gäller restauranger nere i syd, så har du mina omdömen här på sidan, men här är några finkrogar som ligger inom taxiavstånd från Maspalomas.

   – La Aquarela i Patalavca. Traditionell klassisk finkrog, gott och ganska dyrt.
   http://www.restaurantelaaquarela.com/index.php?mode=restaurant&lang=en
   – Que Tal i Puerto Mogan. Modern, spännande krog med avsmakningsmenyer. Drivs av en norrman, men helt utan ribber och lapskojs. Mycket pengar kanske, men gillar man riktigt god mat och goda viner, så är det värt pengarna när man tycker sig gjort förtjänt av något extra.
   https://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g664857-d1953124-Reviews-Que_tal-Puerto_de_Mogan_Mogan_Gran_Canaria_Canary_Islands.html

   Trevlig semester
   Tommy

 51. Nina Hortlund-Ek

  Hej Tommy!
  Tack för alla tips! ?☺
  Vi är ett sällskap på 7pers som ska åka till Maspalomas nu i slutet av mars, där vi ska fira pappa som fyller 70-år. Då är ju min givna fråga till dig, har du tips på en bra restaurang där vi kan fira honom? I eller runtom Maspalomas, vi är mobila. ? Vårat sällskap består av allt från 5-70-åringar, så vi letar efter något mysigt, med bra mat men behöver inte vara det dyraste. ☺ Efter att ha läst dina rekomendationer fastnade jag personligen för Churrasco, är det något du tror skulle passa för en sån kväll, eller har du andra förslag? Tack på förhand! ☺
  Mvh/Nina

  • Tommy

   Hej Nina.

   Trevligt att ni valt Gran Canaria för att fira pappas 70-årsdag.

   Churrasco är enligt mig den bästa köttrestaurangen på södra Gran Canaria. Oscar och hans medarbetare gör aldrig sina gäster besvikna vad gäller kvalité på maten och servicen, men….. Det är en ganska enkel miljö, matsedeln är begränsad till kött och tror inte att barnen blir imponerad.

   Tycker pappa är värd något mera elegant den enda gången han fyller 70 år.

   Mitt första förslag är faktiskt restaurang Anno Domino i San Agustin, http://www.restaurantannodomini.com/
   Man är van att arrangera typ 70-årsdags middagar. Faktiskt var jag på just en 70-årsmiddag där, då en av Sveriges mest kända krögare valde att förlägga sin födelsedagsmiddag på just Anno Domino. Vi var mycket nöjda.

   Ganska elegant miljö, fin och varierande matsedel, perfekt service och till vettiga priser.

   Taxi finns det massor av och jag skulle tro att det kostar 5-6 Euros från Maspalomas.

   Om det är intressant, ring i sådant fall innan och diskutera vad ni vill ha och om det skall vara något speciellt som t.ex. blommor. Prata med ”Salva” som är hovmästare, eller med Jaques som köksmästare och ägare. Telefon är; +34 928 762 915 om ni ringer från Sverige, hälsa gärna från mig, Tommy. Båda pratar utmärkt engelska.

   Ett annat lite mera exklusivt och som ligger i Meloneras är Samsara, som säkert skulle ge er en oförglömlig kväll, http://www.samsara-gc.com/indexe.html
   Något dyrare, mycket annorlunda, kanske t.o.m. för annorlunda för en del.

   Ha en fin resa!

   Tommy

 52. Roger johansson

  Hej Tommy. Du som bott så länge på ön. Var du o åt hos mig på escandinavia någon gång. Den låg på Tirajana. I Iquazo komplexet.

  • Tommy

   Hej Roger,

   Nej, men vi träffades flera gånger när jag var direktör på Beach Club. Det blev aldrig någon middag, varför vet jag inte, men hörde mycket gott om din restaurang.

   Är du tillbaka på ön? Själva är vi just nu i Altea på fastlandet.

   Tommy

 53. Ulf Harry Wirenholm

  Hej! Bor i Playa del Inglés och här har vi flera mycket bra restauranger som du inte nämnt i någon kommentar, -varför nedvärderar du Playa del Inglés-restauragerna?
  Om du ringer mig ska du få reda på en hel del ”pärlor” vi har här -som du gott och väl kan besöka och rekommendera!!!
  Hälsar Ulf Harry

  • Tommy

   Hej Ulf Harry,

   Nej det är ingen nedvärdering utav restaurangerna i Playa Inglés, har provat massor och skrivit här om de jag anser som riktigt bra.
   Men självklart har jag missat pärlor och du är välkommen att skriva om dem här och då för jag in dem på hemsidan, med dina motiveringar.
   Tack för din kommentar och ser fram emot att få förslag till flera restauranger på hemsidan.

   Tommy

 54. tove.nordgren@gmail.com

  Hej Tommy.Går strandpromenaden i San Agustin. Du var min platschef hær 1972/73. Går och minnes tiden som guid.Hej fra Tove..

  • Tommy

   Det var verkligen trevligt….43 år senare!!

   Synd att jag just nu befinner mig på spanska fastlandet, i Altea

   Tommy

 55. Tove Nordgren

  Hej Tommy. Går just nu strandpromenaden i San Agustin. Du var min platschef i 1972/73. Går och ”mimrer”. Hilsen Tove

 56. Peter

  Hej
  Tänkte fira nyår nere på GC. Vi kommer att bo i PDI som vanligt. Vi funderar vilken restaurang som är bäst för nyårsmiddag och firande ?

  • Tommy

   Hej Peter,

   Föreslår att ni skippar restaurang på nyårsafton. Åtminstone restauranger som erbjuder Nyårssupé, Sylvestermeny eller vad man nu kallar det. Skall ni äta på restaurang, ta en enklare den kvällen, som serverar från sin normala meny, till sina vanliga priser,

   Eftersom jag själv drivit hotell med restauranger så kommer min rekommendation från mina egna erfarenheter ”från andra sidan”.

   Det är dyrt, alldeles för dyrt för det som kommer ut på tallrikarna. Maten är vad man brukar kalla ”festvåningsmat”, dvs. mat som är preparerad flera dagar tidigare och stått i värmeskåp i timmar innan det serveras.

   Köken är helt enkelt inte dimensionerade för att t.ex. servera 80 – 100 gäster, med samma mat samtidigt.

   Servicen är också i regel usel, extra personal, för mycket gäster i lokalen och stress eftersom alla skall ha maten samtidigt.

   Den enda restaurangen jag skulle känna mig säker på att rekommendera, eftersom jag vet att man inte serverar fler gäster än man kan garantera en god kvalité, det är Restaurang Anno Domini i San Agustin. Men då kommer nästa problem på nyårsafton, som heter Taxi…. hur kul är det att stå en timma mitt i natten och vänta på en taxi?

   Föreslår därför att ni en annan kväll besöker t.ex Samsara om ni vill prova något annorlunda och exklusivt, Rias Bajas om ni gillar fisk och skaldjur, Anno Domini för franskt och bästa köttet anser jag att Oscar på Churrasco serverar.

   Själva firar vi nyårsafton i Altea. Massor av bra krogar, men på Nyårsafton stannar vi hemma av samma orsaker som på Gran Canaria.

   Trevlig semester.

   Tommy

 57. Tuula Johansson

  Hej,vilken trevlig o informativ sida du har – kul! vV ska åka till Gran Canaria mellan 26/12 – 2/1 2019 borta 1v,vi ska bo i Puerto Rico.
  Har du några bra förslag på restauranger som inte är turistfällor,vi kommer att ha hyrbil under vistelsen.
  Fira nyårsafton på någon trevlig restaurang vore kul att få tips om,vi är i 60 års åldern men är unga i sinnet.
  Tacksamma för förslag!

  Vänliga hälsningar
  Tuula

  • Tommy

   Hej Tuula och tack för de snälla orden.

   Om du tittar på mitt tidigare svar till Peter så ser du mitt svar även till dig, eftersom ni har samma funderingar.

   Som du ser tycker jag att restaurangernas och hotellens speciellt arrangerade nyårsmiddagar är både för dyrt och ofta bara dåligt.

   Önskar er en riktigt fin semestervecka nere i Puerto Rico.

   Tommy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.